Yosan nieuwe kinderdirecteur Kinderboekenmuseum

Voorlees kampioen directeur literatuurmuseum

Yosan Wegihu Teame (11) is de nieuwe kinderdirecteur van het Kinderboekenmuseum in Den Haag. Ze won de 26e landelijke finale van De Nationale Voorleeswedstrijd en mag zich niet alleen een jaar lang Voorleeskampioen noemen, maar ook kinderdirecteur.

Tijdens de finale las Yosan voor uit Suus en Steef op reis van Joke de Jonge. De jury was erg onder de indruk van Yosan. ‘Ze heeft een stem waar je echt naar wilt luisteren: het publiek hing aan haar lippen', aldus juryvoorzitter Manon Sikkel over de 11-jarige kampioene. Volgens de jury sprong ze eruit omdat ze gewoon de beste was.

De Drentse kampioen is de achtste Kinderdirecteur van het museum. Ze heeft een belangrijke rol bij de start van tentoonstellingen en evenementen en zal erop toezien dat het Kinderboekenmuseum leuke dingen organiseert voor kinderen t/m 13 jaar. Dit jaar wordt extra bijzonder, omdat het museum in 2019 vijfentwintig jaar bestaat.

Nationale Voorleeswedstrijd
De Nationale Voorleeswedstrijd is een jaarlijkse wedstrijd voor de groepen zeven en acht van de basisschool. De organisatie wil met deze wedstrijd een breed publiek laten zien dat (voor)lezen niet alleen belangrijk, maar ook leuk is.

Informatie: https://www.kinderboekenmuseum.nl/