Villa Zebra - Zomervakantie!

Villa Zebra-j

 Villa Zebra ontwikkelt kunstprojecten voor kinderen tussen de 2 - 12 jaar. We dagen kinderen uit om te spelen met hun verbeelding door een wereld te creëren waarin het onverwachte kan en mag gebeuren. Bij ons kunnen kinderen onbeperkt fantaseren en ontdekken!

Spreekt jou dit aan? Dat komt goed uit: Wij zoeken namelijk enthousiaste publieksbegeleiders (vrijwillig)! Vind je het leuk om met kinderen te werken en woon je in de regio Rotterdam? Word vrijwilliger bij Villa Zebra!

Wij bieden je een unieke werkervaringsplek en een vrijwilligersvergoeding. Benieuwd naar de mogelijkheden? Kijk op villazebra.nl/vacatures

Nieuwe workshop voor kids tussen de 2 - 6 jaar
Doe deze zomer mee met de workshop POEF PAF STAF!. Ga in ZELF! op avontuur in de installatie van Caroline Ellerbeck en verzin je eigen sprookjesverhalen. Als jij een toverstaf zou hebben, wat zou je dan veranderen aan de sprookjes? Wie zou jij veranderen in een stoere kikker en wie in een (te) gekke prins? Maak in de workshop je eigen POEF PAF STAF en bedenk er een korte of juist hele lange toverspreuk bij. Laat vervolgens je wensen uitkomen.

De workshop POEF PAF STAF is speciaal ontwikkeld voor kinderen tussen de 2 - 6 jaar. 

Global Roots op Rotterdamse basisscholen
Heb je wel eens gehoord van Global Roots? In dit programma werken diverse culturele instanties binnen Europa samen om kunstonderwijs op basisscholen te versterken en te koppelen aan de 17 VN duurzaamhedsdoelen die de wereld gezonder, eerlijker en veiliger moeten maken. Kinderen spelen een superbelangrijke rol bij het halen van die doelen, want zij zijn de leiders van morgen. Binnen het Global Roots programma leren kinderen, aan de hand van kunstinitiatieven, hoe ze een bijdrage kunnen leveren.
Een aantal weken geleden gaf kunstenaar Ieke Trinks vanuit Global Roots een serie lessen aan de groepen 5 van basisschool Ibn-i Sina in Rotterdam Zuid waarbij het thema recyclen centraal stond. Door kunst in te zetten werd het milieuvraagstuk (plastic soup) spelenderwijs uitgelicht. De kinderen van de Ibn-i Sina school hebben bijvoorbeeld afval verzameld. De gevonden spullen werden bekeken, gesorteerd, schoongemaakt. Vervolgens is er, in samenwerking met Ieke, gewerkt aan een gerecycled kunstwerk.
Tijdens lessen van Global Roots geven kinderen vorm aan hun eigen verhaal. De kunstenaar of de vakdocent ontwikkelt vervolgens activiteiten waarbij de stem van de leerling een podium krijgt. Aan het eind van iedere workshop worden ervaringen gedeeld/doorgegeven aan een volgende klas of school waardoor kinderen een 'zichtbare' stem krijgen.

Wil je meer weten over het Global Roots project op basisscholen? Neem contact op met Villa Zebra via info@villazebra.nl.

 Openingstijden in de zomervakantie
In de zomervakantie (regio Rotterdam) kun je Villa Zebra extra vaak bezoeken! Tussen 9 juli - 21 augustus zijn we geopend van dinsdag t/m zondag tussen 10.00-17.00 uur. Reserveer je ticket via onderstaande link. Villa Zebra heeft een beperkte capaciteit. Om deze reden zijn tickets uitsluitend online verkrijgbaar. Er is geen kaartverkoop aan de kassa.

Fijne zomervakantie!