Vier de Kinderboekenweek in het Kinderboekenmuseum

Arend van Dam door Anne Stalinski.
En toen… was het Kinderboekenweek. En natuurlijk wordt dat ook in het Kinderboekenmuseum gevierd. Een hele maand lang. Van 30 september t/m 31 oktober staat het museum, net als de Kinderboekenweek, in het teken van geschiedenis en biedt het extra activiteiten, zoals een workshop door Mylo Freeman en een tentoonstelling over het Kinderboekenweekgeschenk van Arend van Dam en Anne Stalinski.
 
Tentoonstelling
‘Mijn hele leesleven duik ik het liefst in verhalen die echt gebeurd zijn. Met dit Kinderboekenweekgeschenk ben ik dan ook van plan om geschiedenis te schrijven’. Voor Arend van Dam is geschiedenis een onuitputtelijke bron van verhalen en avonturen. Dit jaar schreef hij het Kinderboekenweekgeschenk, Stalinski maakte de tekeningen. In De diamant van Banjarmasin nemen ze je in acht verhalen mee langs bijzondere mensen en gebeurtenissen uit de geschiedenis van Nederland. Een speurtocht door een lange geschiedenis van komen en gaan. Maar hoe schrijf je nou een Kinderboekenweekgeschenk vol geschiedenisverhalen? Waar haalde Van Dam zijn inspiratie vandaan, hoe kwam hij aan de juiste informatie? Dat ontdek je in deze Kinderboekenweek-tentoonstelling. Bekijk Van Dams inspiratiebronnen, lach om Stalinski’s grappige illustraties en beleef een historische sensatie met de schriftjes van Anton de Kom, een van de helden uit Van Dams boek. De tentoonstelling is te zien van woensdag 30 september 2020 t/m zondag 3 januari 2021
 
Workshop Kaartverhaal
Duik deze oktober de geschiedenis in met de historisch leuke workshop Kaartverhaal. Maak net als in oude tijden een landkaart en laat hierop zien wanneer jouw held leefde en waar hij of zij naar toe reist. Welke spannende avonturen beleeft je held? Vertel het in jouw Kaartverhaal.
 
 
Tekenworkshop Tweeling! door Mylo Freeman
Naast het Kinderboekenweekgeschenk is er elke Kinderboekenweek ook een speciaal prentenboek. En dat werd dit jaar getekend en geschreven door Mylo Freeman. Zaterdag 3 oktober (om 13.15 uur) komt ze naar het museum en vertelt je alles over haar boek Tweeling! en de vriendjes Robbie en Roef. Tegelijkertijd leert ze je de fijne kneepjes van het vak tijdens de vrolijke tekenworkshop.
 
Praktische informatie:
Kijk voor aanvangstijden, reserveermogelijkheden en extra informatie op Kinderboekenmuseum.nl. De activiteiten zijn gratis voor de bezoekers van het Kinderboekenmuseum; let op: in verband met de aangescherpte Corona-maatregelen is het verplicht vooraf online een kaartje te kopen.
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------