Vier de herfst bij Museumpark Orientalis

Museumpark Orientalis

Vier de herfst bij Museumpark Orientalis

De herfst moet je vieren! In dat kader opent Museumpark Orientalis de poorten tijdens de herfstvakantie. Jong en oud zijn welkom om het erfgoed in herfstsferen te beleven, te luisteren naar kleurrijke verhalen in het verteltheater, mee te doen aan workshops en de nieuwe documentaire van Sinan Can te zien. Museumpark Orientalis is van 22 t/m 30 oktober dagelijks geopend van 11.00 tot 17.00 uur. Het park is een ontmoetingsplek die ruimte biedt om stil te staan bij de zoektocht naar de betekenis van leven en de kunst van bezinning. Zo zijn in de drie historische dorpjes de monotheïstische godsdiensten te zien en heeft het museumpark sinds kort een boeddhistisch centrum op het terrein. Tijdens de herfstvakantie zijn er bovendien verschillende activiteiten die het park extra kleur geven.

Op vrijdag 21 oktober trapt het Museumpark af met de opening van de nieuwe educatieruimte. Vervolgens wordt in deze ruimte een week lang ‘Ongekende verhalen’ vertoond, de nieuwe documentaire van Sinan Can. Can maakte de documentaire in het kader van Ongekend en verbindt hierin Museumpark Orientalis en het naastgelegen Afrika Museum met elkaar. Op woensdag 26 oktober is het bovendien mogelijk om met Sinan Can in gesprek te gaan tijdens een wandeling vanuit Orientalis naar het Afrika Museum. Voor deze wandeling zijn aparte tickets te koop via de website van Orientalis.

Ook op de andere dagen is er van alles te beleven. Zo is er bijna iedere dag een verteltheater, kunnen bezoekers op bepaalde dagen kastanjes poffen of voedermanden vlechten en is er voor kinderen een gratis bomenbingo te spelen. Kaarten zijn te koop aan de kassa of via de website. Op de website is ook het complete programma te vinden: www.museumparkorientalis.nl