Unieke tentoonstelling triceratopsschedel ‘Skull 21’

Triceratops Skull 21
Delft, 1 oktober 2020 – Science Centre Delft presenteert een unieke tentoonstelling over ‘Skull 21’ in het Mineralogisch-Geologisch Museum, collectie en erfgoed afdeling van Science Centre Delft. ‘Skull 21’ is een tentoonstelling over de restauratie van Triceratopsschedel nummer 21, die beschadigd raakte tijdens het transport van Wyoming (VS) naar Nederland in 1950. De tentoonstelling ‘Skull 21’ is vanaf 3 oktober geopend voor bezoekers van Science Centre Delft.
 
Wetenschappelijk correcte restauratie ‘Skull 21’ is opgegraven tijdens de zogenaamde ‘Bone-Wars’ in de Lance Formation, Wyoming, Verenigde Staten in 1891. Met de komst van de schedel in Nederland rond 1950 was dit de eerste echte dinosaurus in ons land. Tijdens het transport was de schedel echter beschadigd en destijds met beperkte middelen hersteld. Science Centre Delft heeft, met ondersteuning van sponsoren van het Mineralogisch-Geologisch Museum, de afgelopen twee jaar gewerkt aan de wetenschappelijk correcte restauratie van ‘Skull 21’.
 
Samenwerking Naturalis Deze unieke restauratie is mogelijk gemaakt door kennis en ambacht van het Dinolab bij Naturalis Biodiversity Center te combineren met kennis van de TU Delft over 3D printen, 3D scannen, CT scans, en Virtual Reality & spectral tuning (LED met specifieke golflengte voor de verandering van kleuren perceptie). De presentatie van het pronkstuk ‘Skull 21’ wordt verrijkt met bijzondere lichttechnieken, ontwikkeld bij het Perceptual Intelligence Lab van prof.dr. Sylvia Pont.
 
Science Centre Delft Het Science Centre Delft heeft – ter gelegenheid van haar 10 jarige bestaan - naast de tentoonstelling ‘Skull 21’ ook een demonstratie Triceratops en workshop Trilceratops ontwikkeld voor de bezoekers. Daarnaast is er een comic, een masker en een kleurplaat gemaakt voor de allerkleinste bezoeker. Alle bezoekers zijn vanaf 3 oktober a.s. welkom om een bezoek te komen brengen aan het Science Centre Delft en ‘Skull 21’te ontmoeten. Online reserveren is verplicht! Ga voor meer informatie naar: www.sciencecentredelft.nl