Theater en Toneel

Schoolvoorstellingen van Arno Huibers Theaterproducties zijn laagdrempelig. Ze zijn een feest van fantasie en prikkelen kinderen vanuit alle culturele achtergronden tot spel. Voorstellingen variëren van visueel humoristisch theater voor groep 1 t/m 8 tot thematisch zoals bv. het Icarusverhaal als toegankelijk toneel voor de bovenbouw. In de voorstellingen zijn diverse theaterdisciplines met elkaar verweven zoals acteren, de clown en veel muziek maar ook maskerspel en mime. Groot voordeel, we spelen van gymzaal tot aula tot theaterzalen en hebben zomers zelfs een prachtig reizende circuswagen (Pipowagen) als decor. Van jubileum tot afscheid, van jaarfeest tot jaarlijkse schoolvoorstelling. Al meer dan 37 jaar maken we samen met kinderen het theater tot een feest. Kijk voor meer informatie op www. arnohuibers.nl

Creëer en Leer

Creëer en Leer is een vernieuwend platform met digitale methodes voor beeldende vorming, muziek en drama. De methodes bevatten lessen voor groep 1 tot en met 8. Middels de handige én inspirerende filmpjes worden leerlingen uitgedaagd en kan iedere leerkracht, zonder tijdrovende lesvoorbereiding, direct aan de slag. Bij Creëer en Leer ligt de nadruk op de creatieve vaardigheden. Tegelijkertijd sluit elke les aan op inhouden van andere vakgebieden. Ideaal voor thematisch onderwijs. Alle lessen zijn ontwikkeld in de praktijk, samen met leerkrachten. Daardoor gaan leerlingen met plezier, kennis en vertrouwen hun creatieve ontdekkingstocht tegemoet.

Deskundigheidsbevordering

Wil je alle teamleden enthousiast krijgen voor de kunstvakken? Zoek je, samen met je collega’s, een training over de procesgerichte didactiek? Ben je benieuwd hoe je met je team een eigen leerlijn kunt maken? Of wil je meer zelfvertrouwen in het geven van een van de kunstvakken? Creëer en Leer heeft professionele trainers die workshops en (gast)lessen verzorgen. Van een korte voorlichting of teamtraining tijdens een studiedag tot coaching en gastlessen, Creëer en Leer heeft voor elke behoefte de juiste mensen in huis.

Topkwaliteit Verteltheater, jeugdtheater en Cultuureducatie
Theaterbureau Het Verteltheater® is een impresariaat dat al 21 jaar de boekingen verzorgt voor 21 vertellers en gezelschappen met meer dan 130 voorstellingen en verhalen voor volwassenen en kinderen.

De beste vertellers van het Nederlandse taalgebied  voor theaters, scholen, bibliotheken, evenementen, bedrijven en particulieren. Voorstellingen met veel passie en liefde gemaakt voor in het theater, jeugdtheater, scholen, bibliotheken en festivals. Muzikale en literaire voorstellingen met actuele thema’s als ‘anders zijn’ en ‘de vluchtelingenproblematiek’, maar ook, ‘vriendschap’ en ‘je angst overwinnen’.

Wij bieden ook diverse workshops vertellen voor kinderen en volwassenen.

Onze voorstellingen passen goed binnen Cultuureducatie ‘Orientatie op jezelf en de wereld’, en brengen leerlingen in contact met de wereld om hen heen. Ook sluiten ze aan bij de kerndoelen kunstzinnige oriëntatie, Literatuur-educatie en bij Erfgoed-educatie.

Bij veel van onze voorstellingen zijn lesbrieven en workshops voor leerlingen, kortom receptieve, reflectieve en actieve cultuureducatie!

Meer informatie en boekingen www.verteltheater.nl

Meer dan 500 kindervoorstellingen op Kindertheater.nl

Kindertheater.nl heeft een unieke mijlpaal bereikt, met meer dan 500 voorstellingen op de website. Sinds de start van de website in 2013 is de website enorm gegroeid. Steeds meer basisscholen, culturele instellingen en andere organisaties gebruiken Kindertheater.nl om voorstellingen te boeken. Op de website staan diverse type voorstellingen. Er is aanbod voor sinterklaas- en kerst. Maar ook is er ook coronaproof kindertheater te vinden(https://www.kindertheater.nl/voorstellingen/coronaproof/). De artiesten die coronaproof kunnen spelen, hebben hun eigen theater in een bus of komen met een tuktuk spelen op het schoolplein.

De website Kindertheater.nl is in 2013 opgezet door Albert Barth. Hij zag een ‘gat in de markt’ voor het promoten en ondersteunen van theatermakers. Sinds de lancering van de website is het platform hard gegroeid. Jaarlijks worden er vele honderden voorstellingen geboekt. Albert zegt hierover “waar vroeger de meeste kindervoorstellingen werden vertegenwoordigd door een impresariaat, zien we nu steeds meer dat artiesten ervoor kiezen zichzelf te ‘vertegenwoordigen’. In feite zijn ze hun eigen boekingskantoor of impresario. Ik wil probeer de artiesten te ondersteunen in hun promotie en probeer hen te stimuleren goed na te denken over hoe ze zich presenteren en verkopen. Daarbij help ik scholen door hen advies te geven, welke artiest ze het beste kunnen programmeren voor hun cultuuronderwijs.”

Voor meer ideeën: https://www.kindertheater.nl/voorstellingen/

Oorkaan ontwikkelt muziekvoorstellingen voor kinderen van 1,5 tot 12 jaar. Ons doel is om elk kind de kans te bieden om de kracht van live muziek te ervaren. Topmusici spelen muziek die per voorstelling varieert van (hedendaagse) klassieke muziek, van barok tot jazz & geïmproviseerde muziek tot wereldmuziek. Deze voorstellingen zijn te zien in de grotere en kleine (concert)podia van het land en daarbuiten.

Met Oorsprong biedt Oorkaan een uitgebreid educatieprogramma met schoolvoorstellingen,

digitaal lesmateriaal, docententrainingen en workshops voor leerlingen.

Voor Oorkaan zijn flexibiliteit, maatwerk en samenwerking sleutelwoorden om een goede

afstemming tussen vraag en aanbod te creëren. Wij sluiten aan bij het landelijke programma

Cultuureducatie met Kwaliteit en werken hierin graag met u samen. Zie voor meer informatie www.oorkaan.nl.

‘Jij kan het ook!’ bevat meer dan 200 drama-opdrachten die direct toepasbaar zijn in dramalessen aan kinderen. Handig verdeeld in drie doelgroepen: 4-6 jarigen, 7-9 jarigen, 10-12 jarigen zodat de lesstof aansluit bij de leeftijd van de leerlingen. Per doelgroep is de lesstof onderverdeeld in gangbare thema’s. De (kern-)doelen voor drama in het primair onderwijs komen aan bod zodat leerkrachten direct aan de slag kunnen. Voor dramadocenten zorgt dit boek voor inspiratie in hun lespraktijk.

STT-produkties is een impresariaat voor jeugdtheater en cultuureducatie voor kinderen en jongeren van 2 tot 18 jaar.  We hebben een breed aanbod en ruime ervaring met de doelgroep. Onze missie is dat ieder kind met professioneel theater in aanraking komt. Zodat zoveel mogelijk jonge mensen de wereld rondreizen in een stoel, zich kunnen verwonderen, identificeren, achter het oor krabben, ten prooi vallen aan ontroering, of zich slap lachen.  

Elke voorstelling binnen ons aanbod is voorzien van overzichtelijk en relevant digitaal lesmateriaal. Goed lesmateriaal zorgt voor inbedding van datgene wat de kinderen bij een voorstelling zien en ervaren. Het lesmateriaal bestaat uit voorbereidende vragen, reflectie-vragen en een doe-opdracht.
Onze presentatiedag voor het seizoen 2021/2022 vindt plaats op 19 januari 2021 in de Zwolse Theaters.

Tijl Damen speelt interactieve, muzikale kindervoorstellingen op scholen voor primair en speciaal onderwijs in heel Nederland en Vlaanderen.

Muziek, Theater, Interactie
Muziek, Liedjes, Theater, Humor en Interactie. Dat zijn de hoofdingrediënten van de kindervoorstellingen die Tijl Damen maakt en speelt. De betrokkenheid van het publiek staat centraal. Geen voorstelling is precies hetzelfde. Telkens past hij de route, inhoud en benadering aan op de samenstelling van het publiek. Veel voorstellingen zijn dan ook geschikt voor de hele basisschool. Daarnaast zijn er voorstellingen voor een specifieke leeftijdscategorie.

Bekijk het actuele aanbod van kindervoorstellingen van Tijl Damen: https://www.tijldamen.com/kindervoorstellingen

Thema’s

Natuurlijk heeft Tijl Damen voorstellingen in de jaarlijks terugkerende feestthema’s, zoals een sinterklaasvoorstelling, een kerstvoorstelling en de meer algemene feestvoorstelling ‘Alle Dagen Feest!’ die heel geschikt is voor meester- en juffendag, carnaval, schoolfeest, jubileum of laatste schooldag. Daarnaast maakt hij elk jaar een educatieve voorstelling in het thema van de Kinderboekenweek. Op de website van Tijl Damen zijn meer dan 200 van zijn kinderliedjes en gedichtjes te beluisteren, verzameld in een gratis toegankelijke database.