Succesvolle première 'Cathedral, an evening with Arvo Pärt' - scènefoto's en trailer

Scapino Ballet Rotterdam brengt grote internationale productie Cathedral, an evening with Arvo Pärt  met live muziek door Sinfonia Rotterdam

Scapino Ballet Rotterdam presenteert op 31 oktober in Theater Rotterdam de première van Cathedral, an evening with Arvo Pärt  van de Spaanse dans- en theatermaker Marcos Morau.

Marcos Morau is een rijzende ster in de Europese theaterwereld. Samen met een club van Spaanse kunstenaars maakt hij spectaculaire voorstellingen waarin dans, film, fotografie, theater en mode worden gecombineerd. Met de combinatie van kunstdisciplines, bijzondere vormgeving en een inventieve bewegingstaal laat deze jonge maker een nieuw geluid horen in de dans. 

Cathedral is de tweede grote productie van Morau voor Scapino Ballet Rotterdam, eerder maakte hij al het succesvolle Pablo. Cathedral toont een wereld waarin het leven wordt beheerst door digitale technieken. Met de spirituele muziek van Arvo Pärt als hartslag gaan Morau en de dansers op zoek naar wat ons menselijk maakt. Morau en zijn team ontwerpen een retro-futuristisch toneelbeeld met levensgrote videoprojecties. Belangrijk onderdeel in de vormgeving zijn de theatrale en op de hedendaagse mode geïnspireerde kostuums.

Een belangrijke rol is weggelegd voor de spirituele muziek van de Estlandse componist Arvo Pärt, live uitgevoerd door Sinfonia Rotterdam. In de vervreemdende wereld van Cathedral biedt zijn muziek een oase van rust. De muziek van Pärt is niet alleen geliefd bij het ‘klassieke’ publiek, ook Hollywoordproducties en arthousefilms maken veelvuldig gebruik van zijn meditatieve composities. De live uitvoering versterkt het theatrale en intense karakter van Cathedral. De ontmoeting met een metershoge meteoor op het toneel vormt het raadselachtige begin van deze bijzondere dansvoorstelling.

Muzieklijst Cathedral, live uitgevoerd door Sinfonia Rotterdam

Fratres

Variationen zur Gesundung von Arinuschka

Sarah Was Ninety Years Old

Darf ich …

Cantus in Memory of Bejamin Britten

Für Alina

Summa

Spiegel im spiegel

Tabula Rasa: I. Ludus 

My Heart’s in the Highlands