Space Expo heropent deuren : ‘Missie in het Museum’ door André Kuipers en Sander Koenen

Opnames Missie in het Museum bij Space Expo met André Kuipers en Sander Koenen.jpg
Museum Space Expo in Noordwijk heropent op 6 juli a.s. haar deuren met een unieke COVID-19 proof museumbeleving: Missie in het Museum! Het team van Space Academy, bestaande uit astronaut André Kuipers en schrijver Sander Koenen, neemt bezoekers mee op een virtuele missie langs de bijzondere pronkstukken van het museum.
 
Barbara Hoppel, algemeen directeur van Space Expo, kijkt ernaar uit: “Na een paar maanden gesloten te zijn geweest is het heerlijk om onze gasten vanaf 6 juli weer te kunnen trakteren op een uniek bezoek naar de magische wereld van de ruimte en ruimtevaart. Er is veel nieuws te zien en te ontdekken. Want Space Expo is afgelopen periode verbouwd en vernieuwd. Missie in het Museum met Space Academy maakt een bezoek aan Space Expo nog interessanter. Bezoekers worden virtueel rondgeleid door dé astronaut die alles zelf heeft gezien en meegemaakt. De boeiende verhalen van André Kuipers, in combinatie met de nieuwsgierigheid van wetenschapsjournalist Sander Koenen zorgen voor een uniek museumbezoek.”
 
André Kuipers: “Wij hebben met veel plezier meegewerkt aan deze inspirerende missie. Want in deze ongewone tijden is het prettig om even weg te zijn van de aarde en letterlijk de ruimte in te gaan." Missie in het Museum laat zien hoe interessant de ruimte is. Wat er in de ruimte gebeurt. En hoe het is om te leven als een astronaut. André: "We vertellen over hoe je in de ruimte komt en hoe het is om daar te wonen. Ook geef ik bezoekers een uniek kijkje aan boord van de Sojoez, het echte ruimteschip waarmee ik in 2012 naar het International Space Station reisde."
 
Missie in het Museum is een verrassende ruimtereis voor jong en oud. Kinderen worden actief betrokken met speciale opdrachten en interessante experimenten. Daarmee kunnen ze een door André Kuipers ondertekend astronautendiploma en een originele Space Academy missiepatch verdienen.
Het programma is interessant voor kinderen vanaf 6 jaar, maar zeker ook voor ouders, grootouders en ruimtevaartliefhebbers. Gedurende 60 minuten lopen bezoekers een veilige COVID-19 proof eenrichtingsroute. Tickets met een gereserveerd tijdslot kunnen vooraf online worden gekocht via www.space-expo.nl.