Romeins Food Fest bij Museumpark Orientalis

Orientalis

Neem je smaakpapillen mee op reis door de tijd. Op zaterdag 3 september en zondag 4 september organiseert Museumpark Orientalis een Romeins Food Fest. Voor bezoekers van het Museumpark is er tussen 12:00 uur en 17:00 uur (kosteloos) van allerlei lekkers te proeven.

Romeinen hielden wel van lekker eten. De Romeinse keuken was van origine simpel, maar toen het keizerrijk zich uitbreidde richting het oosten lieten ze zich inspireren door de ingrediënten die ze daar tegenkwamen. Zo verbreedden de Romeinen hun cuisine tot een waar genot voor de fijnproever. Romeinen hielden niet van grote zware maaltijden, maar van kleine hapjes: amuses. Wat denk je bijvoorbeeld van gefrituurde flamingotongetjes?

Maak je geen zorgen, op 3 en 4 september kun je tijdens het Romeinse Food Fest bij Museumpark Orientalis de wat meer gangbare Romeinse lekkernijen uitproberen. In de huisjes op de Romeinse straat worden de gerechtjes vers voor je gemaakt. Je kunt de koks alles vragen over de recepten en de eetgewoontes van de Romeinen. Zo waren ze bijvoorbeeld dól op kaas. En wist je dat de Romeinen eten to-go én het broodje hamburger hebben uitgevonden?

Kom langs op 3 of 4 september en laat je smaakpapillen verrassen.

Tickets voor het Museumpark koopt u vooraf online of ter plekke aan de kassa. Meer informatie is te vinden op de website www.museumparkorientalis.nl