Recreatief

LEREN MET BEELD EN GELUID

Radio en televisie: ​het zijn spannende, magische media. Vensters op de wereld en spiegels tegelijkertijd. Ze verwonderen, informeren, schokken, vermaken, ontroeren, betoveren of ‘onttoveren’… En dat allemaal tegelijkertijd, altijd en overal, voor jong en oud.

Beeld en Geluid op het Media Park in Hilversum verzamelt en beheert audiovisueel materiaal uit heden en verleden, en zorgt ervoor dat zo veel mogelijk mensen kunnen kijken naar en leren van dit cultuurhistorisch erfgoed, zowel nu als in de toekomst.

​​M​ET DE KLAS NAAR BEELD EN GELUID
Je bezoekt Beeld en Geluid al vanaf €5,50 ​p​er leerling. Laat hen de spannende wereld van de radio en televisie zelf ontdekken! Ze krijgen een kijkje achter de schermen, presenteren zelf het nieuws, maken een radioprogramma​, ​ontmoeten tv-professionals en staan op het podium als een echte ster. Een combinatie van programma’s maakt dit leuke én leerzame uitje compleet. Graag tot ziens bij Beeld en Geluid!

 

3… 2… 1… It’s showtime! Bij Madame Tussauds Amsterdam schitter je met je klas tussen de sterren. Laat Anna Wintour jouw catwalk-loopje beoordelen, neem een vlog op met Enzo Knol of schilder er op los met Vincent van Gogh. De beroemdheden kunnen haast niet wachten je te ontmoeten!

Je kunt op verschillende manieren kennismaken met onze sterren. Loop zelfstandig rond, pak een opdrachtkaart mee of sluit aan bij een echte VIP-rondleiding. Je bezoek tot in de puntjes voorbereiden? Op de website van Madame Tussauds kan je gratis lespakketten downloaden. Zowel voor primair als voortgezet onderwijs hebben wij programma’s om er een leerzaam, maar vooral spectaculair bezoek van te maken! Wij bieden een schoolbezoek aan vanaf €9,50 per persoon.

Wil je je dag compleet maken? Combineer dan je bezoek met een geschiedenisles bij The Amsterdam Dungeon, een vliegtocht bij This is Holland of één van de vele andere attracties!

Niet ver van Amsterdam ligt al ruim 700 jaar het Muiderslot, omringd door water en kasteeltuinen. Het is een van de oudste én best bewaarde kastelen van Nederland.  Een plek vol verhalen. Het Muiderslot verwelkomt al sinds 1878 als rijksmuseum vele geïnteresseerde bezoekers. Het is een plek voor jong en oud. Kom naar Muiden en ontdek de verhalen in het kasteel en in de kasteeltuinen met een audiotour,  een speciale rondleiding of tijdens een proeverij, een workshop of één van de andere evenementen!

Hoe kan je wetenschap & technologie leuk en uitdagend maken voor je leerlingen?

Op welke manier wek je de interesse van leerlingen en stimuleer je tegelijkertijd de ontwikkeling van 21st century skills? Het Science Centre Delft biedt een brede variatie van educatieve activiteiten en projecten aan, die aansluit bij nieuwsgierigheid, creativiteit en het oplossend vermogen van kinderen (groep 3 t/m 8).

Het aanbod varieert van speciale workshops in het Science Centre Delft, projectkoffers ter ondersteuning van technieklessen of -projecten in de klas, tot diverse naschoolse projecten en activiteiten. Op onze website vindt u het uitgebreide aanbod en de meest recente informatie over alle activiteiten.

Gewoon lekker spelen bij Speelpark Oud Valkeveen

Voor kinderen is het schoolreisje een hoogtepunt van het jaar! Buiten ravotten met hun vriendjes en vriendinnetjes in een groene omgeving. Lekker niks anders doen dan buiten spelen en genieten.

Speelpark Oud Valkeveen ligt in een prachtig, bosrijk natuurgebied tussen Huizen en Naarden. Het park heeft een grote speelweide, een theater, een eigen strand aan het Gooimeer en voor volwassenen voldoende plekken om te genieten van de zon en de natuur.

Over het hele park staan er attracties en speeltoestellen. Je kan botsen in de botsauto’s, hard gaan in de achtbaan, spetteren in de Vallende Schuit, hoog in de lucht gaan in de Zwierezwaai en er zijn nog veel meer spannende attracties en gave speeltoestellen. Speciaal voor de jongste bezoekers van het speelpark is Miniland erbij gekomen.

Om het schoolreisje extra gezellig te maken is er een schoolreis show met Stronkeltje&Fonkeltje. Alle kinderen, maar ook de volwassenen, mogen zingen en dansen in dit spektakel vol dans en muziek.