Nieuws

Museon

Deze maand staan er voor blinden en slechtzienden geregeld rondleidingen door het museumdepot van het Museon op het programma. De rondleiders trekken kasten en lades voor hen open, geven hen voorwerpen in handen en laten hen voorwerpen voelen. Welke voorwerpen dat zijn, is steeds een verrassing.

RMO

Voor iedereen die nieuwsgierig is naar de verhalen achter de topstukken van het Rijksmuseum van Oudheden in Leiden is er nu een gratis topstukken-audiotour in tien talen.

Vandaag, op de geboortedag van Rembrandt, openen 693 kunstenaars hun eigen tentoonstelling in het Rijksmuseum: Lang Leve Rembrandt.

Woensdag 24 juli om 21.00 uur opent in het Haagse Museon de fototentoonstelling My Caribbean Ties waarin het nieuwe werk van Kevin Osepa en Tarona Leonora, twee jonge Nederlandse fotografen met Caribische roots, centraal staat.

Museum Arnhem

Voorlopige gunning bouw museum

Op 8 juli heeft de voorlopige gunning plaatsgevonden. De nieuwe aanbesteding voor uitbreiding en verbouw van Museum Arnhem is geslaagd. Rots Bouw uit Aalten mag Museum Arnhem bouwen. 

Scapino

Scapino Ballet Rotterdam presenteert op 31 oktober in Theater Rotterdam de première van Cathedral, an evening with Arvo Pärt  van de Spaanse dans- en theatermaker Marcos Morau.

Komend schooljaar biedt Museum Prinsenhof Delft museumlessen over de Gouden Eeuw voor vmbo, havo en vwo, en de bovenbouw van het basisonderwijs. De museumlessen maken onderdeel uit van de tentoonstelling Pieter de Hooch in Delft.

Rijksmuseum

Vandaag start het Rijksmuseum Operatie Nachtwacht, het grootste en meest veelzijdige onderzoeks- en restauratieproject van Rembrandts meesterwerk in de geschiedenis. Operatie Nachtwacht heeft tot doel het schilderij optimaal te behouden voor de toekomst.

Zuiderzeemuseum

Zaterdag 6 juli opent het Zuiderzeemuseum de tentoonstelling Kleren maken de vrouw; een aansprekend en leerzaam overzicht van kleding van vroeger en nu.

Het school- en studiejaar van de Dansvakopleiding Koninklijk Conservatorium wordt van 12 t/m 19 juli traditiegetrouw afgesloten met de Eindvoorstellingen in de Kees van Baarenzaal.