Nieuws

Choreograaf Hans van Manen schenkt samen met zijn partner Henk van Dijk 24 werken van de Amerikaanse fotograaf Robert Mapplethorpe aan het Rijksmuseum.

Heilig Land Stichting

YouTuber Teun Peters en de Tiktokkers Mylene & Rosanne en Yke & Florence gaan dat op zondag 22 december bekend maken. Wie mee wil dingen naar de prijs kan van 1 t/m 10 december een Tiktokfilmpje insturen. 

De gouden jaren van de Japanse cinema, de jaren vijftig, komen tot leven in een programma met fonkelnieuwe 4K-restauraties van zeven klassiekers in een door The Japan Foundation georganiseerde internationale tour.

Dolhuys | museum van de geest, zorgorganisatie Cordaan en Hermitage Amsterdam zetten hun succesvolle samenwerking na 1 januari 2020 voort.

Eye Filmmuseum brengt Apocalypse Now: Final Cut, de nieuwe in 4K gerestaureerde versie van Apocalypse Now, vanaf 19 december uit in de bioscoop. Final Cut is Francis Ford Coppola’s licht ingekorte versie van Apocalypse Now: Redux, en zijn favoriete versie.

Op 1 december geeft blaaskwintet Pent'amuse het concert 'Een Winters Onderonsje' tijdens de Nieuwe Zondagen. Nieuwe Zondagen staan voor gezellige zondagmiddagen voor senioren uit de gemeenten Renkum en Arnhem.

Alice, The Virtual Reality Play is een absurde VR-ervaring: wie de bril opzet, ontdekt gaandeweg dat hij zélf Alice in Wonderland is. Alice, The Virtual Reality Play (2017) van het Franse DV Group is te zien van 22 december 2019 t/m 4 januari 2020 in Eye Filmmuseum.

Gisteren werd de talentenexpositie Zoete taferelen onder luid applaus geopend in de Hermitage Amsterdam. Ruim 150 Hermitagetalenten hebben zich laten inspireren door de Juwelen!-tentoonstelling in het museum, met fabelachtige juwelen van de Romanovs en de schatrijke Russische high society

De bioscoop alleen als vertier als het regent? Niet als het aan Kinepolis ligt. De bioscoopketen daagt scholen uit om ook eens een les te geven in de bioscoopzaal, gekoppeld aan een leuke of leerzame film bijvoorbeeld. 

Een bijzonder voorstelling te boeken door scholen, bibliotheken en theaters.