Nieuws

Romeinse zomervakantie

Tijdens de zomervakantie (t/m 30 augustus) kun je van alles over de Romeinen ontdekken in het Rijksmuseum van Oudheden in Leiden.

Duinmeer door Ronald van Wijk (www.kustfoto.com)

Hieperdepiep … ook het Waterliniemuseum gaat weer open! Sinds juni was Fort bij Vechten al geopend voor publiek en hebben wij proef kunnen draaien. Vanaf 7 juli 2020 kan men ook het museum weer in, van dinsdag t/m zondag van 10-17.00 uur.

Top 10 deelnemers Document Nederland Junior bekend Het Rijksmuseum maakt vandaag bekend wie de 10 deelnemers van Document Nederland Junior zijn. De jaarlijkse fotowedstrijd voor middelbare scholieren en mbo-studenten heeft als thema Wie ben jij?

Kunstluis

Eerder dit jaar introduceerde Museum Het Valkhof de Kunstluis. Elk jaar krijg een kunstenaar, in 2020 Bart Drost, de vrijheid met korte interventies ‘als een luis in de pels’ te reageren op de collectie en/of de organisatie van het museum.

De pont-textielmuseum.jpg

Het TextielMuseum en De Pont museum bieden hun bezoekers deze zomer een vakantiecadeautje aan. Twee maanden lang, van 1 juli t/m 30 augustus, kunnen bezoekers met één kaartje beide musea bezoeken. Het toegangsbewijs voor het ene museum is op dezelfde dag geldig in het andere museum.

Oyfo

Vanaf zaterdag 4 juli a.s. opent het Techniekmuseum weer haar deuren. We zijn blij dat we iedereen weer kunnen verwelkomen. We hebben er alles aan gedaan om jouw bezoek aan ons museum veilig en aangenaam te laten verlopen.

Geel als..

Museum Het Valkhof heropent aanstaande zondag zijn deuren voor het grote publiek. Het verheugt zich erop bezoekers te ontvangen in een museum dat voluit gaat in alle ruimtes en meer kleur bevat dan ooit.

Het ministerie van VWS en het vfonds hebben de nood erkend die de oorlogsmusea en herinneringscentra hebben opgelopen tijdens de Covid19-crisis. Ministerie en vfonds stellen ieder een miljoen beschikbaar.

Verzetsmuseum

Wat doe je met die kledingstukken, die je eigenlijk niet meer draagt, maar waar je ook geen afscheid van kan nemen? Die geef je een tweede kans.

Logo LKCA.JPG

Het advies van de Raad voor Cultuur was voor LKCA maar ook voor ons werkveld een onaangename verassing. De vele reacties op social media, telefoontjes, appjes en mailtjes die wij ontvingen, getuigen ervan dat wij niet als enigen overvallen werden door het negatieve advies over LKCA.