Nieuws

Schaduwdoos voor 4 weken

Schaduwdoos voor 4 weken

Goed nieuws! In het nieuwe schooljaar is de schaduwdoos te reserveren voor een maand. Zo kunnen alle kleutergroepen kennismaken met deze nieuwe vorm van schaduwkunst!

Textielmuseum

Ben je op zoek naar een leuk en verrassend familie uitje in de zomervakantie? Ervaar het maakavontuur in het TextielMuseum; hier is tijdens de vakantie van alles te beleven voor jong en oud!

Lawine

Kinetische installatie van Oscar Peters nu te zien in Museum Het Valkhof

RMO Doggerland

Lang geleden kon je lopend van Nederland naar Engeland! Daar waar nu de grijze Noordzee is, leefden ooit mammoeten, wolharige neushoorns, reuzenherten, Neanderthalers en de eerste moderne mensen. Van dit landschap, Doggerland, is niets meer te zien.

Dromenblazers_Oorkaan_fotografie-Bart-Grietens

Na alle coronaperikelen gaat eindelijk officieel de tournee van het theatrale concert Dromenblazers van start op 3 juli om 15:30 uur in de Beurs van Berlage tijdens het festival ‘Zomer in de Beurs’.

Museon Caribbean

Museon: Breek de muren van je museum open Museon brengt handreiking voor multiperspectiviteit in musea uit

Jubileumboek

Introdans maakt zich op voor een gouden jubileumseizoen. Al 50 jaar enthousiasmeert het Arnhemse gezelschap zo veel mogelijk mensen voor de danskunst: met hart, ziel en heel veel vakmanschap. Het gouden jubileum is een uitgelezen moment om geschiedenis te schrijven.

Verzetsmuseum Junior op wielen

Verzetsmuseum Amsterdam is in 2022 deels gesloten wegens verbouwing en herinrichting. De onderwijsprogramma’s gaan door!

Ieder kind naar de molen | Ontdek De Hollandsche Molen!

Voor kinderen vertelt de molen een bijzonder verhaal. Wie beter dan de molenaar kan vertellen over het ambacht, de werking en functie, en over

Het Rijksmuseum is weer geopend! | Beeld: copyright Rijksmuseum

Van een muzikale rondleiding voor groep 1, 2 en 3 tot een levendig museumbezoek vol ontdekking, theater en onderzoek voor groep 4 - 8. Laat jouw leerlingen dit schooljaar nog kennismaken met alles wat het Rijksmuseum te bieden heeft.