Nieuws

Scapinoballet Jubileum.

In 2021 bestaat Scapino Ballet Rotterdam 75 jaaar. Wat startte als gelegenheidsoptreden tijdens een bevrijdingsfeest in 1945, leidde tot een serie optredens onder de naam Scapino in januari 1946 in Theater Carré, gesponsord door Het Parool.

Verzetsmuseum-

Op 4 en 5 mei is het Verzetsmuseum helaas nog dicht, maar Verzetsmuseum Junior is ook online te bezoeken.

boek oorlogsherinneringen

Deze week ontving het Fries Verzetsmuseum het bijzondere boek Noorderbreedte viert de vrijheid. In het boek, gemaakt door de Friese zorggroep Noorderbreedte, staan 44 portretten van bewoners centraal. Ook delen de bewoners hun dierbaarste herinneringen aan de bevrijding 76 jaar geleden.

Frans Hals museum

Haarlem, 28 april 2021 - In locatie Hal van het Frans Hals Museum in Haarlem is vanaf 25 juni 2021 tot en met 2 januari 2022 de tentoonstelling ‘Who is she? Portretten vertellen’ te zien.

Koningin Juliana-

Aan de vooravond van het 75-jarig jubileum van haar inhuldiging als Koningin der Nederlanden, komt De Nieuwe Kerk Amsterdam met een grote tentoonstelling over Juliana en haar bijzondere koningschap. Het was in 1948, in De Nieuwe Kerk, dat zij werd ingehuldigd.

Groninger museum 2.

De winnaar van het talententraject Young Grunn Artist III (YGA) is bekend.

Boijmans

Museum Boijmans Van Beuningen in Rotterdam geeft deze maand vijftien schilderijen van Henk Chabot in langdurig bruikleen aan het naastgelegen Chabot Museum. “Samen maken we van het Museumpark een sterke culturele locatie.”

Minister van Engelshoven

Op de eerste dag van de Nationale Museumweek kreeg het Fries Museum hoog bezoek! Het museum was samen met 16 andere musea voor het eerst in maanden weer open voor de landelijke testpilot.

Groninger museum

In de ochtend van maandag 19 april opent minister Van Engelshoven van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap, de Nationale Museumweek vanuit het Groninger Museum. De Museumweek valt dit keer tegelijk met een pilot voor tijdelijke heropening van musea gecombineerd met een gratis sneltest.

PERSFOTO Meivakantie fotowedstrijd RMO _ foto © Frans de Winter.

Wat is er leuker dan met mooi weer uit te waaien én te speuren op de stranden van onze Noordzee? Het Rijksmuseum van Oudheden daagt iedereen uit om in de meivakantie op zoek te gaan naar bijzondere strandvondsten en mee te doen fotowedstrijd bij de nieuwe familie-tentoonstelling ‘Doggerland’.