Nieuws

Rijksmuseum

Op woensdag 2 december 13 uur organiseren wij een online evenement, namelijk een live online talkshow over onze fotografie tentoonstelling ed van der elsken: https://www.rijksmuseum.nl/nl/zien-en-doen/onderwijs/online-

Koen Theys, Not One of Us

Vanaf 13 februari 2021 tot en met 30 mei 2021 presenteert het nationale Keramiekmuseum Princessehof in Leeuwarden de tentoonstelling EKWC@Princessehof: Koen Theys.

Lakenhal Deja Vu

Een foto roept soms onverwachte herinneringen op door een bekend gezicht, een herkenbare plek, of vertrouwde kleuren. Hetzelfde geldt voor muziek. Conservator Rob Wolthoorn van Museum De Lakenhal brengt die twee triggers voor herinneringen samen in de kleine fototentoonstelling ‘Déjà vu’.

valkhof-stadskan

De aankoop is belangrijk voor het museum in Nijmegen omdat de stadskan van grote kunst- en cultuurhistorische waarde is. De tinnen kan, gemaakt door Gerrit de Leeuw in 1574, werd gebruikt om wijn te schenken en belangrijke gasten in Nijmegen te verwelkomen.

NBE

Het traditionele Nieuwjaarsconcert van het Nederlands Blazers Ensemble (NBE) in Het Concertgebouw op vrijdag 1 januari 2021 gaat er totaal anders uitzien dan alle voorgaande edities.

Hermitage Romanovs

Morgen heropent de Hermitage Amsterdam met de gloednieuwe tentoonstelling Romanovs in de ban van de ridders. Het museum is trots een internationale, zeer omvangrijke kunstcollectie aan het publiek te kunnen tonen in coronatijd.

Lakenhal

Meta Knol vertrekt per 31 december 2020 als directeur van Museum De Lakenhal. Zij maakt definitief de overstap naar Leiden European City of Science, waar ze sinds juli tijdelijk directeur is.

Oorkaan
Hoorspel van het gelijknamige familieconcert van het Concertgebouworkest i.s.m. Oorkaan Eerste hoorspel in de reeks van 5 unieke hoorspelen
 
nbv-x-lucie-horsch-

 BACHVERENIGING X LUCIE HORSCH

zuiderzien_mrbeam_hindeloopen

Dé nieuwe winterbelevenis in het Zuiderzeemuseum