Nieuws

Snapput-gratis-actie-v2.png
Door het gedwongen thuisonderwijs veroorzaakt door het coronavirus biedt Snapput samen met partner MeesterBaan per direct ondersteuning. Snapput is sinds deze week vrij toegankelijk voor alle scholen en leerlingen in het voortgezet onderwijs.
Het Concertgebouworkest | Foto copyright: Anne Dokter/Koninklijk Concertgebouw Orkest

Het Concertgebouw in Amsterdam gaat op vrijdagavond 3 april Bachs Matthäus-Passion streamen. De uitvoering door het Concertgebouworkest onder leiding van Iván Fischer is gratis te volgen via de website van het Concertgebouw.

Fries Museum.jpg

Claudy Jongstra vindt tijdens de coronacrisis tijdelijk een werkplaats in het Fries Museum om daar door te kunnen werken aan de monumentale

Introdans

De coronacrisis is overal in Nederland. Mensen blijven verplicht thuis, en hopen gezond te blijven. Voor dansgezelschap Introdans

Foto Kunstkabel.JPG

Zes plannen van meer dan tien Rotterdamse instellingen kregen vandaag een KunstKabel cheque t.w.v. €20.000 overhandigd. KunstKabel is een KCR prijsvraag die duurzame samenwerkingen tussen het onderwijs en culturele veld aanmoedigt en stimuleert.

Thuis in de ruimte.jpg

Ruimtevaart is een hot topic op veel basisscholen in Nederland. Denk aan scholen die de SpaceBuzz op bezoek krijgen, Mission X uitvoeren of

Het Concertgebouw in Amsterdam. Copyright Emmely Siebrecht

Tijdens de Kindermuziekweek die vandaag begint, streamt het Concertgebouw elke dag een familieconcert, in samenwerking met AVROTROS. Tijdens de Kindermuziekweek stonden concerten en workshops gepland in het Concertgebouw zelf.

Kameeltje samen met zijn moeder.jpg

Vrolijk geboortenieuws uit Dierenpark Amersfoort. “Wij mochten een klein kameeltje verwelkomen in ons park”, vertelt dierverzorger Loki Berends. “Het gaat goed met moeder en veulen wij kunnen al vertellen dat het pasgeboren kameeltje een mannetje is.”

 

Duinmeer door Ronald van Wijk (www.kustfoto.com)

Drinkwaterbedrijven en natuurbeschermers van de Stichting Duinbehoud trekken meer en meer samen op om de natuur in de duinen te beschermen.

Foto Frans Hals Museum.jpg

Vandaag wordt beeldend kunstenaar Marinus Fuit (1934) 86 jaar. Op deze bijzondere dag heeft het Frans Hals Museum de eer om een schenking van zijn werk aan te kondigen. Een aantal representatieve werken die het museum reeds bezit, wordt aangevuld met kernwerken uit het oeuvre van Fuit.