Nieuws

Paleis het Loo

Zet Paleis Het Loo in jouw cultuureducatieplan

Niekie van den Berg prijs 2023

We hebben leuk nieuws! Na twee coronajaren zonder uitreiking is de Niekie van den Berg prijs terug.

Orientalis

Deze lente staat Museumpark Orientalis in het teken van (zoek)tocht, letterlijk en figuurlijk. Van 7 april tot en met 4 juni ga je onder andere op zoek naar de betekenis van ‘Piëta’ en speur je naar de collectie paaseieren die door het Museumpark verstopt liggen.

Beatbox

Beatbox meets klassiek slagwerk: Oorkaan en Slagwerk Den Haag presenteren “Superball, Lollipop & Mr. Classic”

Brasser

Aan de vooravond van de jaarlijkse herdenking van de Februaristaking presenteren Verzetsmuseum Amsterdam en Stichting Uitgeverij Noord-Holland het boek De onvermoeibare Brasser, dertien plaatsen uit een strijdbaar leven van auteur en collectiebeheerder van het Verzetsmuseum Filip Bloem.

Kinderen in Rijksmuseum van Oudheden

De voorjaarsvakantie (t/m zondag 5 maart 2023) staat in het Rijksmuseum van Oudheden in Leiden in het teken van knutselen, de oude havenstad Byblos in Libanon en de kindertentoonstelling ‘Op zoek naar Toetanchamon’.

Verzetsmuseum

Rondom de jaarlijkse herdenking van de Februaristaking op 25 februari presenteert het Verzetsmuseum recente aanwinsten die onbekende aspecten van de staking belichten. Zij zijn van 23 februari t/m 23 maart 2023 te bekijken in een compacte presentatie in het museum.

Beatbox

Op zondag 26 februari 2023 gaat de nieuwe productie Superball, Lollipop & Mr. Classic (8+) van Oorkaan en Slagwerk Den Haag in première in Amare (Den Haag). Oorkaan en Slagwerk Den Haag werken voor deze voorstelling samen met Vice Beatbox wereldkampioen B-Art.

Zuiderzeemuseum

In 1932 maakte de Afsluitdijk een einde aan de Zuiderzee; het IJsselmeer ontstond. De mensen in het aanliggende gebied richtten zich noodgedwongen op nieuwe manieren van leven; de visserij en visserijtradities stonden niet langer centraal.

Oorkaan

Zondag 12 februari 2023 beleeft “Gong en de vier neuzen” zijn première in Het Muziekgebouw aan ‘t IJ in Amsterdam. De regie is in handen van Yorick Stam.