Nieuws

Sarcofaag
Het Rijksmuseum van Oudheden zet de Romeinse sarcofaag van Simpelveld vanaf deze week in de schijnwerpers met een grootscheepse restauratie en onderzoek, live in het museum. Bezoekers kunnen meekijken en vragen stellen.
playback.

 Hopelijk hebben jullie een goede start van het schooljaar gehad. Bij PlayBack zijn we weer volop aan de slag: we spelen door het hele land en scholen boeken weer in grote getalen onze voorstellingen. Daar zijn we heel blij mee!

Zuiderzeemuseum_evenementen_Oudhollandse kermis_foto Madelon Dielen (109).jpg

Van zaterdag 10 tot en met zondag 25 oktober is er weer een Oudhollandse kermis in het Zuiderzeemuseum in Enkhuizen. Tijdens deze gezellige periode genieten kinderen, ouders en grootouders ouderwets van de verschillende, gratis kermisattracties uit de jaren twintig.

Kriebel - © De Nationale Opera, Tonnie van Gessel
Kriebel, de internationale coproductie van Oorkaan, De Nationale Opera en Philharmonie Luxembourg, is genomineerd voor de Young Audiences Music Awards (YAMawards) 2020 in de categorie ‘Best Small Ensemble.
 
Triceratops 2020
Science Centre Delft heet u van harte welkom bij de presentatie van de nieuwe tentoonstelling ‘Skull 21’ in het Mineralogisch-Geologisch Museum, collectie en erfgoed afdeling van Science Centre Delft.
Mondriaanhuis

Voor de tentoonstelling Equilibrium heeft het Mondriaanhuis Elise van der Linden en Henriëtte van ‘t Hoog gevraagd om zich te laten inspireren door Mondriaans zoektocht naar evenwicht. Het resultaat is vanaf 7 november a.s.

21 september 2020
Held en bloem

En Toen... was het alweer bijna kinderboekenweek. Wij hebben ontzettend leuke lessenserie voor groep 7 & 8 die perfect bij het thema past. Duik de geschiedenis in met 'Je neus in de boter' En vanwege Corona hebben we naast de live workshop ook een volledig digitale variant gemaakt.

RMO_toetanch

Met heel veel plezier laten we weten dat onze presentatiedag op de de

In februari van dit jaar opende het Zuiderzeemuseum in Enkhuizen de nieuwe permanente tentoonstelling Zee vol verhalen. Kinderen van 4 t/m 12 jaar gaan in de tentoonstelling op pad met Marretje de Meeuw.

In 2020 is het 750 jaar geleden dat de dam in de Rotte werd gelegd en de stad Rotterdam ontstond. Deze mijlpaal vormt de aanleiding om de tentoonstelling 750 jaar Rotte | dam te organiseren.