Nieuws

Hermitage-Lego_

Kastelen, ridders en draken van LEGO nog t/m zondag 24 oktober te zien in het museum De Hermitage Amsterdam staat deze herfstvakantie in het teken van LEGO.

Basisbeurs.

Artiesten en makers Pink Oculus, Nana Adjoa, Willem Smit (Personal Trainer), Yung Nnelg, Rianne van Duin (Kolderkrant), Anne Soldaat en Jasper Boogaard (Nagasaki Swim) ontvangen ieder 5400 euro, vrij te besteden aan hun artistieke ontwikkeling.

Guus Hiddink

Keramiekmuseum Princessehof in Leeuwarden krijgt hoog bezoek! De voormalige voetbaltrainer opent op 15 oktober de nieuwe tentoonstelling KOREA. Poort naar een rijk verleden. Guus Hiddink is een nationale held in Zuid-Korea.

Verzetsmuseum-Jan is terug.

Het was lange tijd niet mogelijk, maar Jan, een van de hoofdpersonen in het prijswinnende, interactieve Verzetsmuseum Junior, is weer terug. Kinderen kunnen hem vragen stellen over zijn leven in de oorlog.

Verzetsmuseum Junior

Stadslab Raum

Is er een plek in de stad waar we niets hoeven en stil kunnen staan bij het leven? Hoe ziet die plek eruit? En zijn we dan het liefst alleen of juist samen? Dit zijn vragen waar stadslab RAUM in Utrecht onder de naam WinterSense samen met publiek onderzoek naar doet.

museum Arnhem

 De nieuwe beeldentuin

Zuiderzeemuseum_Avondopenstelling

Sfeervolle afsluiting van het buitenseizoen Avond vol muziek, Oudhollandse kermis en vuurwerk In het Zuiderzeemuseum in Enkhuizen vindt op zaterdag 23 oktober de traditionele Avond in het buitenmuseum plaats.

Doggerland

Na het succes van de eerste Strandstruindag in augustus, is er op zaterdag 23 oktober een tweede Strandstruindag voor jong en oud, op het strand van De Zandmotor (Kijkduin/Den Haag). Het Rijksmuseum van Oudheden organiseert deze dag in het kader van de tentoonstelling ‘Doggerland.

Fort van de verbeelding

Wat een mooi moment!

Vorige week maandag kregen we als Fort van de Verbeelding van Maarten van Ooijen, wethouder zorg, welzijn en sport, de Toegankelijkheidsprijs 2021 van de stad Utrecht uitgereikt.

Uit 17 genomineerden had zowel het publiek als de jury ons als winnaar gekozen.

Hannes Minnaar

Van 17 tot en met 25 oktober gaat Amsterdam Sinfonietta op tournee met Anthony Marwood en Hannes Minnaar. Gastconcertmeester Anthony Marwood soleert in de Nederlandse première van een gloednieuw strijkerswerk. Pianist Hannes Minnaar toont Chopins Slavische ziel in zijn Tweede Pianoconcert.