Nieuws

Het aangekochte wandtapijt The Fleets drawn up for Battle.

Het Amsterdamse Scheepvaartmuseum heeft met de aankoop van twee zeldzame wandtapijten haar duurste aankoop ooit gedaan. De wandtapijten, naar een ontwerp van Willem van de Velde de Oude, zijn volgens het museum de laatste twee exemplaren die ooit nog op de markt zullen verschijnen.

SMH

Er werken ruim 1400 vrijwilligers bij de veertien leden van de Stichting Musea en Herinneringscentra ’40-’45 (SMH).

Lakenhal

Dankzij genereuze steun van onder andere de Vereniging van Belangstellenden in Museum De Lakenhal (VBL) is de collectie van Museum De Lakenhal verrijkt met het werk De schilder in zijn werkplaats, ca. 1632 van Gerrit Dou.

Muiderslot

Wat te doen met de kinderen tijdens de landelijke onderwijsstaking op 30 en 31 januari a.s.? Alle leerlingen kunnen op donderdag 30 januari a.s. gratis Rijksmuseum Muiderslot bezoeken.

Het valkhof Nijmegen

Ter ere van het 12.5 jarig jubileum van de Stichting UNIT Academie presenteert Museum Het Valkhof van 9 februari tot 24 mei de tentoonstelling ‘Uitzonderlijk uniek’.

NBE

Vanaf donderdag 23 januari speelt het Nederlands Blazers Ensemble (NBE) 9e Beethoven. De tournee voert langs zalen in Amsterdam, Enschede, Tilburg, Wageningen, Drachten, Oss, Utrecht, Heerlen, Haarlem en Arnhem.

Multatuli

Op maandag 17 februari 2020 zal Zijne Majesteit de Koning een gedenksteen onthullen ter ere van de Nederlandse schrijver: Eduard Douwes Dekker, bekend onder de schrijversnaam Multatuli.

Rijksmuseum

Het Rijksmuseum heeft een zeldzaam werk van Rembrandt-leerling Willem Drost in bruikleen gekregen van de Broere Charitable Foundation.

NEKO

Van 31 januari t/m 5 juli 2020 toont Japanmuseum SieboldHuis de tentoonstelling ‘Neko. De kat in Japanse kunst’.

Museum Alkmaar

Van 22 februari t/m 30 augustus presenteert Stedelijk Museum Alkmaar de Collectie Paul Rijkens. De tentoonstelling biedt een verrassende en kleurrijke selectie werken van belangrijke kunstenaars uit de eerste helft van de 20ste eeuw.