Nieuwe tentoonstelling Science Centre Delft: Behind Closed Windows

Behind closed windows.

Behind Closed Windows is een fysieke en digitale tentoonstelling van Science Centre Delft. Deze tentoonstelling is zowel online op hun site, als buiten aan het Sint Agathaplein bij het Prinsenkwartier tot en met 10 februari te bezichtigen.

Over een periode van vier maanden hebben 22 studenten van de bouwkunde minor Spaces of Display elk een individuele tentoonstelling ontworpen voor Science Centre Delft en haar collecties. Deze tentoonstellingen zijn specifiek voor een van de ruimtes van het Prinsenkwartier gemaakt. Alle ontwerpen zijn in detail te bekijken op de website van Science Centre Delft, waar elk ontwerp totaal verschillend is qua inhoud en vormgeving. Er zijn twee bijzondere collecties te bezichtigen die elk een sterke relatie hebben tot de stad Delft en haar universiteit.

Ten eerste de ‘Gesteente en Mineralen’ collectie, waar duizenden bijzondere stenen, mineralen en ertsen vanuit de hele wereld naar Delft gebracht zijn voor onderzoek en educatie. Daarnaast is de ‘Beijerinck collectie’, over Martinus Willem Beijerinck, die aan de start van de virologie stond met zijn ontdekking van het virus. Ontdek hoe elk ontwerp van de studenten een totaal andere kijk op deze twee verschillende collecties geeft. Laat je zowel inspireren als informeren door hun creativiteit.

Vervolgens is er bij het Prinsenkwartier fysiek een overzicht te vinden van alle ontwerpen. Deze buitententoonstelling, achter de ramen van het Prinsenkwartier, past binnen de huidige COVID-19 maatregelen. Kom dus vooral langs om een kijkje te nemen tijdens uw wandeling door de stad.

Neem een drankje bij één van de vele horecagelegenheden waar de tentoonstelling Behind Closed Windows mee samenwerkt, die je op deze manier kunt steunen. Hier zijn posters te zien die meer vertellen over de collectie van Science Centre Delft. Over een periode van twee weken zal de tentoonstelling online te bezichtigen zijn op www.sciencecentredelft.nl en fysiek op het Sint Agathaplein bij het Prinsenkwartier, achter hun gesloten ramen.