Nieuwe reeks lezingen bij tentoonstelling Onvoorstelbaar

Onvoorstelbaar

Lezingenreeks bij Onvoorstelbaar

Antoni van Leeuwenhoeks microscopische ontdekkingen - en de toepassingen ervan door de jaren heen - zijn van onschatbare waarde. In deze lezingenreeks bij de tijdelijke tentoonstelling Onvoorstelbaar verkennen we verschillende elementen van zijn nalatenschap. Van het moment dat hij de spermacel waarnam, tot aan de huidige toepassingen van de microscopie en de microbiologie.
Op 20 mei, 10 juni en 1 juli kun je je laten meenemen door dé experts op het gebied van microscopie en Van Leeuwenhoek. Meer over de lezingen lees je verderop in de nieuwsbrief, of je kunt gelijk een kijkje op de website nemen.

Onderwijsprogramma voor onderbouw
Bij de tentoonstelling Onvoorstelbaar is een spannend en uitdagend onderwijsprogramma voor het voorgezet onderwijs (onderbouw vmbo t/m vwo) ontwikkeld waarin klassen zelfstandig de tentoonstelling kunnen bezoeken. Het opdrachtenboekje, antwoordenboekje en docentenhandleiding geven structuur aan het bezoek. Het onderwijsprogramma sluit aan op het curriculum (o.a. gebaseerd op Leerplan in beeld van SLO). Een volledig overzicht van de leerdoelen zijn vanaf nu te vinden in de docentenhandleiding op de website. Zien we je snel? Dan is het museum voor even het klaslokaal.