NBE viert de stad Napels in Napolitana

Pers Napolitana

Met legende Peppe Barra Het Nederlands Blazers Ensemble viert de stad Napels in Napolitana Met levende legende Peppe Barra In de nieuwe voorstelling Napolitana waant het NBE zich in het bruisende Napels, havenstad van een overweldigende schoonheid aan de Middellandse Zee. Aan de voet van de Vesuvius bruist het al eeuwenlang van emotie, familie, en vooral muziek! Muziek van de grote maestro’s die Napels heeft voortgebracht, Domenico Scarlatti en Giovanni Pergolesi. En muziek van de straat en van de kroeg: te gast is levende legende Peppe Barra (1944, Rome) die als geen ander Napolitaanse volksmuziek zingt, vol drama en humor.

Als meesterartiest en buitengewoon erfgenaam van de theatrale en muzikale traditie van Napels wordt Peppe Barra algemeen beschouwd als een van de meest authentieke en belangrijke ambassadeurs van de Italiaanse muziek en de Napolitaanse cultuur. In zijn optredens over heel de wereld vertegenwoordigt hij zowel de traditie als de toekomst van de Napolitaanse muziek en laat hij theater en muziek perfect samensmelten. Door de jaren heen ontving hij diverse onderscheidingen en prijzen. Begin jaren negentig nam Barra een soloalbum op waarmee hij de Targa Tenco-prijs won als beste artiest van het jaar, een van de meest prestigieuze prijzen in de Italiaanse muziek. In 2004 vertrok hij naar New York waar hij Italië vertegenwoordigde als zanger en acteur met de toekenning van het ereburgerschap en in 2014 kreeg hij van de Universiteit van Napels Federico II een eremaster in literatuur, schrijven en theaterkritiek.

Opgezweept door gitarist Paolo del Vecchio en Simone Bottasso op zijn Italiaanse organetto viert Barra samen met het NBE de stad met een levende ziel in Napolitana!

Napolitana is van 31 januari tot en met 16 februari te zien in heel Nederland.

Speellijst:

Di 31 januari - Amsterdam - Podium Mozaïek, voorpremière (uitverkocht)
Wo 1 februari - Amsterdam - Muziekgebouw
Do 2 februari - Amsterdam - Muziekgebouw
Vr 3 februari - Groningen - Spot / De Oosterpoort
Za 4 februari - Heerlen - Parkstad Limburg Theaters
Zo 5 februari - Helmond - Theater Speelhuis
Wo 8 februari - Wageningen - Junushoff
Vr 10 februari - Haarlem - Philharmonie
Za 11 februari - Dordrecht - Kunstmin
Zo 12 februari - Den Haag - Nieuwe Kerk
Wo 15 februari - Utrecht - TivoliVredenburg
Do 16 februari - Enschede - Wilminktheater

Over het Nederlands Blazers Ensemble: Het Nederlands Blazers Ensemble (NBE) is een groep van ruim twintig topmusici die zo’n tachtig keer per jaar samenkomt om in binnen- en buitenland bijzondere programma’s te spelen. Gezamenlijke bezieling en honger naar avontuur drijft het NBE tot het maken van theatrale muziekprogramma’s die zelden onder één muzikale noemer te vangen zijn; het NBE combineert eigentijdse en oude muziek van alle soorten en maten die de zinnen en verbeelding prikkelt. Het NBE is altijd op zoek naar intrigerende samenwerkingen met musici uit andere culturen en spannende combinaties met andere disciplines. Met de vernieuwende programma’s wil het NBE een groot publiek verrassen, boeien, ontroeren en prikkelen.