NBE speelt Erik Satie in 'Concert in de vorm van een peer'

NBE speelt Erik Satie in 'Concert in de vorm van een peer'

Het Nederlands Blazers Ensemble speelt Erik Satie
'Concert in de vorm van een peer’ na tien jaar weer terug op de Nederlandse podia

Op veler verzoek speelt het NBE na 10 jaar weer Concert in de vorm van een peer, een prachtige voorstelling rondom componist Erik Satie (1866-1925). Het NBE brengt de dynamiek van Satie weer tot leven met de ogen en oren van hedendaagse kunstenaars. Zo is Saties muziek bewerkt door componisten als Micha Hamel en Vincent van Warmerdam en zijn er korte absurdistische films te zien. Een typisch NBE programma, met prachtige arrangementen, film, teksten, veel ‘op het verkeerde been’ en af en toe een dikke knipoog.

Satie was meester van het absurdisme, maar ook meester van de meest intieme en sensitieve muziek. Met zijn tegen de haren in strijkende eigenzinnigheid was hij de held van jonge componisten en kunstenaars in Parijs rond 1900. Hij had een grote aantrekkingskracht op kunstenaars als Pablo Picasso en Sergej Diaghilev, oprichter van de Ballets Russes. Deze geweldige invloed en veelzijdigheid van Erik Satie inspireerde de Blazers tot deze unieke, meeslepende en verrassende voorstelling.

Concert in de vorm van een peer is van 23 november tot en met 19 maart te zien in heel Nederland.
Speellijst:

Wo 23 november - Amsterdam - Podium Mozaïek
Vr 25 november - Enschede - Grote Kerk
Za 26 november - Heerlen - Parkstad Limburg Theaters
Zo 27 november - Groningen - Spot / De Oosterpoort
Wo 30 november - Utrecht - TivoliVredenburg
Do 1 december - Amsterdam - Muziekgebouw
Wo 8 maart - Ede - Cultura
Vr 10 maart - Nijmegen - De Vereeniging
Zo 12 maart - Haarlem - Philharmonie
Di 14 maart - Breda - Chassé Theater
Wo 15 maart - Muiden - Grote Kerk
Do 16 maart - Amsterdam - Het Concertgebouw
Vr 17 maart - Tilburg - Theaters Tilburg
Za 18 maart - Drachten - De Lawei
Zo 19 maart - Helmond - Theater Speelhuis

Over het Nederlands Blazers Ensemble: Het Nederlands Blazers Ensemble (NBE) is een groep van ruim twintig topmusici die zo’n tachtig keer per jaar samenkomt om in binnen- en buitenland bijzondere programma’s te spelen. Gezamenlijke bezieling en honger naar avontuur drijft het NBE tot het maken van theatrale muziekprogramma’s die zelden onder één muzikale noemer te vangen zijn; het NBE combineert eigentijdse en oude muziek van alle soorten en maten die de zinnen en verbeelding prikkelt. Het NBE is altijd op zoek naar intrigerende samenwerkingen met musici uit andere culturen en spannende combinaties met andere disciplines. Met de vernieuwende programma’s, wil het NBE een groot publiek verrassen, boeien, ontroeren en prikkelen.