Muzikale projecten in Het Concertgebouw voor leerlingen op basisscholen

Muzikale projecten in Het Concertgebouw voor leerlingen op basisscholen
Muzikale projecten in Het Concertgebouw voor leerlingen op basisscholen

Voordat de leerlingen naar Het Concertgebouw komen, gaan ze in de klas aan de slag met voorbereidende lessen. Onder leiding van hun leerkracht zingen ze liedjes, doen ze opdrachten en gebruiken ze hun eigen lichaam als drumstel door middel van bodypercussie. Na deze lessen gaat de klas samen naar Het Concertgebouw. Hier voeren ze tijdens een concert met professionele musici uit wat ze in de klas hebben geleerd.
Het Concertgebouw ontwikkelt het educatie programma met de beste orkesten, ensembles en musici en onderwijsdeskundigen. De projecten sluiten goed aan bij het curriculum en de belevingswereld van de verschillende doelgroepen in het basisonderwijs. Er is voor elke leeftijd, van kleuter tot achtstegroeper een project dat leerlingen enthousiasmeert en uitdaagt.

Ga naar concertgebouw.nl/educatie en ontdek het hele aanbod voor schooljaar 2020-2021.

We willen u en uw leerlingen veilig en zorgeloos laten genieten van de mooiste muziek. Dit doen wij door het opvolgen van alle richtlijnen van het RIVM. Met 1,5 meter afstand tot elkaar en een luchtverversingssysteem dat voortdurend frisse lucht van buiten naar binnen voert. Op onze website vindt u een overzicht van alle genomen maatregelen: concertgebouw.nl/corona.