Muziek, Dans

Schoolvoorstellingen van Arno Huibers Theaterproducties zijn laagdrempelig. Ze zijn een feest van fantasie en prikkelen kinderen vanuit alle culturele achtergronden tot spel. Voorstellingen variëren van visueel humoristisch theater voor groep 1 t/m 8 tot thematisch zoals bv. het Icarusverhaal als toegankelijk toneel voor de bovenbouw. In de voorstellingen zijn diverse theaterdisciplines met elkaar verweven zoals acteren, de clown en veel muziek maar ook maskerspel en mime. Groot voordeel, we spelen van gymzaal tot aula tot theaterzalen en hebben zomers zelfs een prachtig reizende circuswagen (Pipowagen) als decor. Van jubileum tot afscheid, van jaarfeest tot jaarlijkse schoolvoorstelling. Al meer dan 37 jaar maken we samen met kinderen het theater tot een feest. Kijk voor meer informatie op www. arnohuibers.nl

Creëer en Leer

Creëer en Leer is een vernieuwend platform met digitale methodes voor beeldende vorming, muziek en drama. De methodes bevatten lessen voor groep 1 tot en met 8. Middels de handige én inspirerende filmpjes worden leerlingen uitgedaagd en kan iedere leerkracht, zonder tijdrovende lesvoorbereiding, direct aan de slag. Bij Creëer en Leer ligt de nadruk op de creatieve vaardigheden. Tegelijkertijd sluit elke les aan op inhouden van andere vakgebieden. Ideaal voor thematisch onderwijs. Alle lessen zijn ontwikkeld in de praktijk, samen met leerkrachten. Daardoor gaan leerlingen met plezier, kennis en vertrouwen hun creatieve ontdekkingstocht tegemoet.

Deskundigheidsbevordering

Wil je alle teamleden enthousiast krijgen voor de kunstvakken? Zoek je, samen met je collega’s, een training over de procesgerichte didactiek? Ben je benieuwd hoe je met je team een eigen leerlijn kunt maken? Of wil je meer zelfvertrouwen in het geven van een van de kunstvakken? Creëer en Leer heeft professionele trainers die workshops en (gast)lessen verzorgen. Van een korte voorlichting of teamtraining tijdens een studiedag tot coaching en gastlessen, Creëer en Leer heeft voor elke behoefte de juiste mensen in huis.

De Reus Totaal Impresariaat laat met 6 bevlogen en professionale theatergezelschappen zien dat figurentheater boeiend is voor leerlingen van groep 1 t/m 8.

Met eigen licht en geluid creëren zij een theatersfeer op school.

 

Vernieuwing vinden we belangrijk en daarmee wonnen we diverse prijzen: Theater Tique was in 2015 winnaar van het TV-programma Popster en Laros & De Jong Beeldmakerij viel in de prijzen bij Festival Boulevard. Een bij de voorstelling Ridder Tim geschreven boek zal worden uitgegeven door Lemniscaat.

 

Wij hebben voorstellingen die aansluiten aan bij thema’s, projecten en zaakvakken: bijv. gezond eten, omgaan met geld, geschiedenis, kunst, circus, sprookjes, sociaal schoolklimaat en sint en kerst.

Jaarlijks geven wij een Kinderboekenweek Special uit en we proberen zoveel mogelijk in te spelen op de actualiteit. Zo gaat Paniek in de Wolkenfabriek over global warming en Hadassa – Ster van Perzië over vrijheid en racisme.

Bij bijna al onze voorstellingen kan lesmateriaal worden gedownload op onze website.

 

Vragen beantwoorden wij snel en wij zijn altijd bereid om met de scholen mee te denken!

 

Bekijk ons aanbod op: www.dereustotaal.nl

 

De helft van alle de activiteiten van de Toneelmakerij is voor leerlingen uit het basis- of voortgezet onderwijs. Rondom al onze producties ontwikkelen we workshops en lesmateriaal, beschikbaar voor alle scholen die een voorstelling van de Toneelmakerij bijwonen. Ook organiseren we excellentieprogramma’s voor jongeren die zich willen verdiepen in theater. Dit vindt veelal plaats in en om Amsterdam.

De Toneelmakerij gelooft dat je door middel van kunst persoonlijk kunt groeien. Je wordt geprikkeld een eigen mening te vormen, waardoor leerlingen dieper nadenken over zichzelf en de wereld om zich heen. Om dit te bereiken moet er een verband gelegd worden tussen de voorstelling en het leven van de leerlingen. Pas als leerlingen dat verband leggen, ervaren zij dat kunst iets met henzelf te maken heeft.
We weten uit ervaring dat deze werkvorm goed werkt voor alle kinderen, en in het bijzonder voor die kinderen die niet gewend zijn om het theater te bezoeken. Kinderen en jongeren ontdekken in deze projecten talenten die in het reguliere onderwijs spaarzaam aan bod komen. Creëren verstevigt het zelfbeeld en de ervaring dat kunst een stem kan geven aan wat leeft in hoofd en hart.

Onder het motto ‘Trommelen op Rommel’ reizen De Vuilnismannen door het hele land. Ze bezoeken scholen, instellingen en festivals waar ze optredens en workshops verzorgen met een uitgebreid trommel instrumentarium bestaande uit gedumpte emmers, tonnen, borstels, pannen en andere afvalmaterialen. 

 

Tijdens de interactieve voorstellingen ‘van Trommel naar Rommel’ (PO), ‘Beats van de Straat’ (VO) en ‘TRASH’ (PO & VO) worden de leerlingen getrakteerd op een live demonstratie Trommelen op Rommel van het hoogste niveau. De Vuilnismannen Harrie, Sjakie en Henk demonstreren op spectaculaire wijze hoe zei de kunst van het Trommelen op Rommel hebben ontdekt en hoe ze zich hierin tot in de puntjes hebben gespecialiseerd. Maar niet alleen… 

De Vuilnismannen zijn aan het woord. Ook de leerlingen worden actief betrokken tijdens deze muzikale ontdekkingstocht die zal eindigen in een groot trommelspektakel waarbij de hele zaal actief aan de slag zal gaan!

 

Meer over De Vuilnismannen die Trommelen op Rommel :

 

www.devuilnismannen.nl

www.facebook.com/devuilnismannen

www.twitter.com/devuilnismannen

www.instagram.com/devuilnismannen

MUZIEKDAG BASISSCHOOL – Djembé workshops en voorstelling

IEDEREEN DOET MEE!

Wilt u uw leerlingen een onvergetelijke muzikale ervaring geven. Gedegen muziekles, stralen in een voorstelling en dit alles met veel Fun.

Met Drum 4 Fun is het mogelijk! Neem vandaag nog contact op en informeer naar de mogelijkheden.

Wij staan voor u klaar.

NEEM CONTACT OP VOOR EEN OFFERTE & PRIJS

Mail info@drum4fun.nl

https://drum4fun.nl/basisschool-djembe-workshops-school-muziek-voorstelling/

BEL 06-145 90 277

Hoe verloopt op de MUZIEKDAG met muzikale theatershow/ voorstelling van Drum 4 Fun

De muziekdag begint met een feestelijke OPENING op het schoolplein. Dan krijgen alle leerlingen een MUZIEK WORKSHOP.  Wij trommelen, dansen, acteren en zingen met de leerlingen. Onze doelstelling is : Met plezier op een vrolijke manier talenten ontdekken, eenheid in de groep creëren en samen naar een MUZIKALE THEATERSHOW/ VOORSTELLING toe werken.

Educatie voor het primair en voortgezet onderwijs
Het Koninklijk Concertgebouw biedt leerlingen vanaf groep 1 van het primair onderwijs tot en met de examenklassen van het voortgezet onderwijs de mogelijkheid om in schoolverband in aanraking te komen met de veelzijdige en bijzondere programmering van concerten en projecten. Leerkrachten en docenten kunnen met onze educatieprojecten de muziekles op inspirerende wijze invullen.[nbsp]Een afsluitend concert in Het Concertgebouw waarbij de leerlingen zelf meedoen, is daarvan in veel gevallen een belangrijk onderdeel.

In het educatieve aanbod speelt uiteraard het luisteren naar muziek een belangrijke rol. Het luisteren wordt voor de leerlingen aantrekkelijk en leerzaam gemaakt door ze op een actieve manier bij de programma’s te betrekken. Door zelf te spelen en te zingen, zelf muziek te bedenken en deze vervolgens uit te voeren, kunnen de leerlingen muziek beter begrijpen en waarderen.

Topkwaliteit Verteltheater, jeugdtheater en Cultuureducatie
Theaterbureau Het Verteltheater® is een impresariaat dat al 21 jaar de boekingen verzorgt voor 21 vertellers en gezelschappen met meer dan 130 voorstellingen en verhalen voor volwassenen en kinderen.

De beste vertellers van het Nederlandse taalgebied  voor theaters, scholen, bibliotheken, evenementen, bedrijven en particulieren. Voorstellingen met veel passie en liefde gemaakt voor in het theater, jeugdtheater, scholen, bibliotheken en festivals. Muzikale en literaire voorstellingen met actuele thema’s als ‘anders zijn’ en ‘de vluchtelingenproblematiek’, maar ook, ‘vriendschap’ en ‘je angst overwinnen’.

Wij bieden ook diverse workshops vertellen voor kinderen en volwassenen.

Onze voorstellingen passen goed binnen Cultuureducatie ‘Orientatie op jezelf en de wereld’, en brengen leerlingen in contact met de wereld om hen heen. Ook sluiten ze aan bij de kerndoelen kunstzinnige oriëntatie, Literatuur-educatie en bij Erfgoed-educatie.

Bij veel van onze voorstellingen zijn lesbrieven en workshops voor leerlingen, kortom receptieve, reflectieve en actieve cultuureducatie!

Meer informatie en boekingen www.verteltheater.nl

Dans in het onderwijs begint bij Holland Dance. Met meer dan tien jaar ervaring met dans in het onderwijs weet Holland Dance als geen ander hoe dans ingezet kan worden om onderwijsdoelen te bereiken.

Muziek- en dansworkshops

Met veel plezier reist De Klankenkaravaan door het land om cultuureducatie op scholen te verzorgen.

Onze vakdocenten zorgen voor afwisselende muziek-en dansworkshops die uiteraard worden afgestemd op het niveau van de deelnemers.

Voorstelling in 1 dag

Samen met de leerlingen maken we een spetterende voorstelling die uit verschillende onderdelen bestaat.

Hierbij kan de school kiezen uit allerlei thema’s zoals bijvoorbeeld een ‘wereldsfeest’ of ‘een reis door de tijd’.

Op laagdrempelige wijze maken de kinderen kennis met diverse muziekinstrumenten zoals de Chinese gong of de didgeridoo. Maar ook kunnen ze zelf ervaren hoe het is om in een samba orkest te spelen of west Afrikaanse ritmes te trommelen. Ons aanbod is veelzijdig en creatief.

 

 

Ook als je alleen workshops zoekt of juist met de hele school één grote gezamenlijke presentatie wilt kun je bij De Klankenkaravaan terecht.

Kijk op onze website voor het volledige aanbod en neem gerust contact op voor een vrijblijvende offerte.  

Ons theater stellen we graag open voor leerlingen en docenten. Zodat ook zij de magie van Nationale Opera & Ballet ervaren en zo kunnen beleven hoe het is om meegesleept te worden in een prachtig verhaal of een mooie danservaring.

Oorkaan ontwikkelt muziekvoorstellingen voor kinderen van 1,5 tot 12 jaar. Ons doel is om elk kind de kans te bieden om de kracht van live muziek te ervaren. Topmusici spelen muziek die per voorstelling varieert van (hedendaagse) klassieke muziek, van barok tot jazz & geïmproviseerde muziek tot wereldmuziek. Deze voorstellingen zijn te zien in de grotere en kleine (concert)podia van het land en daarbuiten.

Met Oorsprong biedt Oorkaan een uitgebreid educatieprogramma met schoolvoorstellingen,

digitaal lesmateriaal, docententrainingen en workshops voor leerlingen.

Voor Oorkaan zijn flexibiliteit, maatwerk en samenwerking sleutelwoorden om een goede

afstemming tussen vraag en aanbod te creëren. Wij sluiten aan bij het landelijke programma

Cultuureducatie met Kwaliteit en werken hierin graag met u samen. Zie voor meer informatie www.oorkaan.nl.

STT-produkties is een impresariaat voor jeugdtheater en cultuureducatie voor kinderen en jongeren van 2 tot 18 jaar.  We hebben een breed aanbod en ruime ervaring met de doelgroep. Onze missie is dat ieder kind met professioneel theater in aanraking komt. Zodat zoveel mogelijk jonge mensen de wereld rondreizen in een stoel, zich kunnen verwonderen, identificeren, achter het oor krabben, ten prooi vallen aan ontroering, of zich slap lachen.  

Elke voorstelling binnen ons aanbod is voorzien van overzichtelijk en relevant digitaal lesmateriaal. Goed lesmateriaal zorgt voor inbedding van datgene wat de kinderen bij een voorstelling zien en ervaren. Het lesmateriaal bestaat uit voorbereidende vragen, reflectie-vragen en een doe-opdracht.
Onze presentatiedag voor het seizoen 2021/2022 vindt plaats op 19 januari 2021 in de Zwolse Theaters.

Tijl Damen speelt interactieve, muzikale kindervoorstellingen op scholen voor primair en speciaal onderwijs in heel Nederland en Vlaanderen.

Muziek, Theater, Interactie
Muziek, Liedjes, Theater, Humor en Interactie. Dat zijn de hoofdingrediënten van de kindervoorstellingen die Tijl Damen maakt en speelt. De betrokkenheid van het publiek staat centraal. Geen voorstelling is precies hetzelfde. Telkens past hij de route, inhoud en benadering aan op de samenstelling van het publiek. Veel voorstellingen zijn dan ook geschikt voor de hele basisschool. Daarnaast zijn er voorstellingen voor een specifieke leeftijdscategorie.

Bekijk het actuele aanbod van kindervoorstellingen van Tijl Damen: https://www.tijldamen.com/kindervoorstellingen

Thema’s

Natuurlijk heeft Tijl Damen voorstellingen in de jaarlijks terugkerende feestthema’s, zoals een sinterklaasvoorstelling, een kerstvoorstelling en de meer algemene feestvoorstelling ‘Alle Dagen Feest!’ die heel geschikt is voor meester- en juffendag, carnaval, schoolfeest, jubileum of laatste schooldag. Daarnaast maakt hij elk jaar een educatieve voorstelling in het thema van de Kinderboekenweek. Op de website van Tijl Damen zijn meer dan 200 van zijn kinderliedjes en gedichtjes te beluisteren, verzameld in een gratis toegankelijke database.