Muziek, Dans

Schoolvoorstellingen van Arno Huibers Theaterproducties zijn laagdrempelig. Ze zijn een feest van fantasie en prikkelen kinderen vanuit alle culturele achtergronden tot spel. Voorstellingen variëren van visueel humoristisch theater voor groep 1 t/m 8 tot thematisch zoals bv. het Icarusverhaal als toegankelijk toneel voor de bovenbouw. In de voorstellingen zijn diverse theaterdisciplines met elkaar verweven zoals acteren, de clown en veel muziek maar ook maskerspel en mime. Groot voordeel, we spelen van gymzaal tot aula tot theaterzalen en hebben zomers zelfs een prachtig reizende circuswagen (Pipowagen) als decor. Van jubileum tot afscheid, van jaarfeest tot jaarlijkse schoolvoorstelling. Al meer dan 37 jaar maken we samen met kinderen het theater tot een feest. Kijk voor meer informatie op www. arnohuibers.nl

De helft van alle de activiteiten van de Toneelmakerij is voor leerlingen uit het basis- of voortgezet onderwijs. Rondom al onze producties ontwikkelen we workshops en lesmateriaal, beschikbaar voor alle scholen die een voorstelling van de Toneelmakerij bijwonen. Ook organiseren we excellentieprogramma’s voor jongeren die zich willen verdiepen in theater. Dit vindt veelal plaats in en om Amsterdam.

De Toneelmakerij gelooft dat je door middel van kunst persoonlijk kunt groeien. Je wordt geprikkeld een eigen mening te vormen, waardoor leerlingen dieper nadenken over zichzelf en de wereld om zich heen. Om dit te bereiken moet er een verband gelegd worden tussen de voorstelling en het leven van de leerlingen. Pas als leerlingen dat verband leggen, ervaren zij dat kunst iets met henzelf te maken heeft.
We weten uit ervaring dat deze werkvorm goed werkt voor alle kinderen, en in het bijzonder voor die kinderen die niet gewend zijn om het theater te bezoeken. Kinderen en jongeren ontdekken in deze projecten talenten die in het reguliere onderwijs spaarzaam aan bod komen. Creëren verstevigt het zelfbeeld en de ervaring dat kunst een stem kan geven aan wat leeft in hoofd en hart.

Onder het motto ‘Trommelen op Rommel’ reizen De Vuilnismannen door het hele land. Ze bezoeken scholen, instellingen en festivals waar ze optredens en workshops verzorgen met een uitgebreid trommel instrumentarium bestaande uit gedumpte emmers, tonnen, borstels, pannen en andere afvalmaterialen. 

 

Tijdens de interactieve voorstellingen ‘van Trommel naar Rommel’ (PO), ‘Beats van de Straat’ (VO) en ‘TRASH’ (PO & VO) worden de leerlingen getrakteerd op een live demonstratie Trommelen op Rommel van het hoogste niveau. De Vuilnismannen Harrie, Sjakie en Henk demonstreren op spectaculaire wijze hoe zei de kunst van het Trommelen op Rommel hebben ontdekt en hoe ze zich hierin tot in de puntjes hebben gespecialiseerd. Maar niet alleen… 

De Vuilnismannen zijn aan het woord. Ook de leerlingen worden actief betrokken tijdens deze muzikale ontdekkingstocht die zal eindigen in een groot trommelspektakel waarbij de hele zaal actief aan de slag zal gaan!

 

Meer over De Vuilnismannen die Trommelen op Rommel :

 

www.devuilnismannen.nl

www.facebook.com/devuilnismannen

www.twitter.com/devuilnismannen

www.instagram.com/devuilnismannen

Educatie voor het primair en voortgezet onderwijs
Het Koninklijk Concertgebouw biedt leerlingen vanaf groep 1 van het primair onderwijs tot en met de examenklassen van het voortgezet onderwijs de mogelijkheid om in schoolverband in aanraking te komen met de veelzijdige en bijzondere programmering van concerten en projecten. Leerkrachten en docenten kunnen met onze educatieprojecten de muziekles op inspirerende wijze invullen.[nbsp]Een afsluitend concert in Het Concertgebouw waarbij de leerlingen zelf meedoen, is daarvan in veel gevallen een belangrijk onderdeel.

In het educatieve aanbod speelt uiteraard het luisteren naar muziek een belangrijke rol. Het luisteren wordt voor de leerlingen aantrekkelijk en leerzaam gemaakt door ze op een actieve manier bij de programma’s te betrekken. Door zelf te spelen en te zingen, zelf muziek te bedenken en deze vervolgens uit te voeren, kunnen de leerlingen muziek beter begrijpen en waarderen.

Topkwaliteit Verteltheater, jeugdtheater en Cultuureducatie
Theaterbureau Het Verteltheater® is een impresariaat dat al 21 jaar de boekingen verzorgt voor 21 vertellers en gezelschappen met meer dan 130 voorstellingen en verhalen voor volwassenen en kinderen.

De beste vertellers van het Nederlandse taalgebied  voor theaters, scholen, bibliotheken, evenementen, bedrijven en particulieren. Voorstellingen met veel passie en liefde gemaakt voor in het theater, jeugdtheater, scholen, bibliotheken en festivals. Muzikale en literaire voorstellingen met actuele thema’s als ‘anders zijn’ en ‘de vluchtelingenproblematiek’, maar ook, ‘vriendschap’ en ‘je angst overwinnen’.

Wij bieden ook diverse workshops vertellen voor kinderen en volwassenen.

Onze voorstellingen passen goed binnen Cultuureducatie ‘Orientatie op jezelf en de wereld’, en brengen leerlingen in contact met de wereld om hen heen. Ook sluiten ze aan bij de kerndoelen kunstzinnige oriëntatie, Literatuur-educatie en bij Erfgoed-educatie.

Bij veel van onze voorstellingen zijn lesbrieven en workshops voor leerlingen, kortom receptieve, reflectieve en actieve cultuureducatie!

Meer informatie en boekingen www.verteltheater.nl

Dans in het onderwijs begint bij Holland Dance. Met meer dan tien jaar ervaring met dans in het onderwijs weet Holland Dance als geen ander hoe dans ingezet kan worden om onderwijsdoelen te bereiken.

Ons theater stellen we graag open voor leerlingen en docenten. Zodat ook zij de magie van Nationale Opera & Ballet ervaren en zo kunnen beleven hoe het is om meegesleept te worden in een prachtig verhaal of een mooie danservaring.

Oorkaan ontwikkelt muziekvoorstellingen voor kinderen van 1,5 tot 12 jaar. Ons doel is om elk kind de kans te bieden om de kracht van live muziek te ervaren. Topmusici spelen muziek die per voorstelling varieert van (hedendaagse) klassieke muziek, van barok tot jazz & geïmproviseerde muziek tot wereldmuziek. Deze voorstellingen zijn te zien in de grotere en kleine (concert)podia van het land en daarbuiten.

Met Oorsprong biedt Oorkaan een uitgebreid educatieprogramma met schoolvoorstellingen,

digitaal lesmateriaal, docententrainingen en workshops voor leerlingen.

Voor Oorkaan zijn flexibiliteit, maatwerk en samenwerking sleutelwoorden om een goede

afstemming tussen vraag en aanbod te creëren. Wij sluiten aan bij het landelijke programma

Cultuureducatie met Kwaliteit en werken hierin graag met u samen. Zie voor meer informatie www.oorkaan.nl.