Maak kennis met het Exoskelet

De rest van je leven gebonden zijn aan een rolstoel door een dwarsleasie. Project MARCH van de TU Delft wil hier verandering in brengen. Zij houden zich bezig met het ontwikkelen van een innovatief en veelzijdig exoskelet. Op zondag 24 november komen zij hierover meer vertellen en demonstreren tijdens een lezing in Oyfo Techniekmuseum.

Wereld die open gaat

Voor de gebruiker van het exoskelet gaat er een wereld open. Het exoskelet  is een gemotoriseerd robotisch harnas, dat ingezet kan worden om mensen met een dwarsleasie weer op te laten staan en te laten lopen.

Lezing voor alle leeftijden

De lezing wordt gegeven door Björn Minderman, verantwoordelijk voor alle sensoren in het exoskelet, Rogier Krijnen, verantwoordelijk voor een soepel looppatroon dat op een natuurlijke manier tot uiting komt in het skelet en Stijn van Weegberg die ervoor zorgt dat alles op rolletjes loopt. Ze vertellen in de lezing ‘Sta op en loop’ over hoe een exoskelet tot stand komt. De heren maken de lezing op een enthousiaste manier begrijpelijk voor iedereen. Natuurlijk brengen ze een exoskelet mee, zodat iedereen ter plekke kennis kan maken met het skelet. De lezing begint om 11.00 uur.

Uitleg en activiteit

Het team van Project MARCH blijft de hele dag in het Techniekmuseum om aan bezoekers toelichting te geven op het exoskelet. Kinderen kunnen een exoskeletje maken van splitpentekeningen en nummertekeningen.

Informatie

Het museum gaat om 11.00 uur alleen voor de lezing open. Wil je het museum bezoeken dan kan dat van 12.00 tot 17.00 uur. Er gelden reguliere toegangsprijzen, dus geen extra toeslag voor de lezing. Je vindt Oyfo Techniekmuseum aan de Industriestraat  9 in Hengelo. Meer details lees je op www.oyfo.nl.