Introdans start het culturele met optredens in Europa en Azië 29-08-2019 13:18

Nog voor de eerste premières in Nederland reist Introdans al door verschillende landen in Europa, met optredens in Spanje, Frankrijk, Italië en Duitsland. Ook is Introdans deze nazomer in Azië te zien. Op 11 oktober danst het Arnhemse moderne balletgezelschap op het prestigieuze Bangkok’s International Festival of Dance and Music. Samen met een groot aantal gerenommeerde gezelschappen en orkesten maakt Introdans onderdeel uit van de programmering op dit festival in Thailand.

Nu te zien in Europa

De eerste maanden van het theaterseizoen is Introdans op veel verschillende plekken te zien in Europa. Op 1 september is het duet Pure van Sidi Larbi Cherkaoui te zien op het festival Palermo in Danza in Italië. De  dansers Vérine Bouwman en Salvatore Castelli geven er tevens een workshop. Een kleine week later op 6 september danst de groep het avondvullend programma DUTCH MASTERS met balletten van Hans van Manen, Nils Christe en Jiři Kylián tijdens het festival Temps d’Aimer in Biarritz. Van 7 t/m 15 september werkt het docententeam van Introdans Interactie in Berlijn aan het project BeVoice. Met scholieren uit een achterstandswijk in Berlijn wordt tijdens een intensieve repetitieweek een voorstelling gecreëerd. Tenslotte danst Introdans op 21 september tijdens het Benefietgala in Valencia Andante van Hans van Manen.

Bangkok

Introdans heeft vaker opgetreden in Bangkok en is dit jaar wederom uitgenodigd te dansen op het Bangkok’s International Festival of Dance and Music. Samen met gerenommeerde gezelschappen uit o.a. de Verenigde Staten, Rusland en China brengt dit festival een gevarieerd programma van klassiek en modern ballet en muziek. Introdans danst een avondvullend programma met twee humoristische en kleurrijke balletten van Hans van Manen, het energieke Ella van Robert Battle en ook het ontroerende In Memoriam van Sidi Larbi Cherkaoui.