Het Marinemuseum

Beschrijving organisatie

Stap aan boord en beleef de marine!

Het Marinemuseum in Den Helder is dé plek waar je de marine echt kunt beleven in interactieve tentoonstellingen en aan boord van onze museumvloot. Ontdek de geschiedenis van de Nederlandse marine, bekijk wapens en uniformen en leer alles over de ontwikkeling van de techniek aan boord.

Durf jij het aan?

Uniek is onderzeeboot Tonijn, de enige in Nederland die open is voor publiek! Durf jij door het luik te klimmen en het leven aan boord van een onderzeeboot te ervaren? De Tonijn is nog in originele staat en er werken zelfs oud-opvarenden die de spannendste verhalen vertellen.

Het leerzame schooluitje

In Zeeslag komen kinderen aan de hand van een interactieve tijdlijn meer te weten over de Tocht naar Chatham (1667) en de Slag in de Javazee (1942). In de tentoonstelling Schip en Werf kruipen kinderen (en stiekem ook ouders) in de huid van de technici van de marine. Ze ontdekken spelenderwijs meer over sonar, bewapening en navigatie. We dagen ze uit zelf een schip uit te varen, radioverkeer te onderscheppen en ontcijferen en een boordkanon te bemannen.

Marinemuseum Junior

Speciaal voor kinderen van 4 tot 12 jaar hebben we spannende ontdekkingstochten door het museum. De ontdekkingstocht ‘Missie Marinemuseum’ daagt kinderen uit om als verkenner op onderzoek uit te gaan in het museum. Kunnen ze de geheime code ontdekken?

De ‘Zeeheldenzoektocht’ laat kinderen dwalen door het verleden van de Nederlandse Marine. Ze maken kennis met Nederlandse zeehelden en kunnen een onderscheiding verdienen.

Ga voor meer informatie en de actuele openingstijden naar www.marinemuseum.nl  

Adres: 
Hoofdgracht 3
1781 AA
Den Helder

Contact: