Herdenkingsinstellingen

Het Marechausseemuseum geeft u een kijkje in het verleden en heden van de Koninklijke Marechaussee. De Koninklijke Marechaussee is een gendarmeriekorps, een politieorganisatie met militaire status en een verscheidenheid aan taken.

De collectie toont de oprichting van het Corps Maréchaussée in 1814 tot het Wapen der Koninklijke Marechaussee van vandaag. Van de marechaussee te voet en te paard uit de Napoleontische tijd tot de uiterst moderne en gemotoriseerde Marechaussee van nu.

Kom naar het museum en leer de taken van de Koninklijke Marechaussee kennen, zie kogelinslagen in een gepantserde autodeur, ervaar de robuustheid van een gepantserd rupsvoertuig en maak een stoere foto op een marechausseemotor.  Op afspraak kunnen groepen onder begeleiding een misdrijf oplossen in het laboratorium.

 

Niet ver van Amsterdam ligt al ruim 700 jaar het Muiderslot, omringd door water en kasteeltuinen. Het is een van de oudste én best bewaarde kastelen van Nederland.  Een plek vol verhalen. Het Muiderslot verwelkomt al sinds 1878 als rijksmuseum vele geïnteresseerde bezoekers. Het is een plek voor jong en oud. Kom naar Muiden en ontdek de verhalen in het kasteel en in de kasteeltuinen met een audiotour,  een speciale rondleiding of tijdens een proeverij, een workshop of één van de andere evenementen!