Fotoserie Berlin Geisterbahn in RMT

Fotoserie Berlin Geisterbahn van Fons Brasser voor het eerst in vol ornaat te zien in RMT 

Op 9 november 2019 is het exact dertig jaar geleden dat de Berlijnse Muur viel. Als herinnering aan deze historische gebeurtenis toont Rijksmuseum Twenthe vanaf dit weekend de fotoserie 'Berlin Geisterbahn' van Fons Brasser, bestaande uit 118 foto’s van vervallen en in onbruik geraakte S-bahnstations in toenmalig West-Berlijn.

Rijksmuseum Twenthe biedt de komende weken een gevarieerde agenda. Zo treedt op zondag 10 november Salonorkest Belle Epoque op in de Gobelinzaal van het museum en wordt op zondag 17 november in samenwerking met de Stichting Literaire Manifestatie Enschede de Drienerwoldelezing gehouden. Zondag 24 november brengt Tafel van Vijf muziektheater in RMT Nederlands beroemdste 17de-eeuws kunstenaar tot leven in REMBRANDT - DWARS & EIGENZINNIG.

Fons Brasser. Berlin Geisterbahn

Fotograaf en beeldhouwer Fons Brasser (Haarlem, 1944) maakte de serie, die voor het eerst te zien is in RMT, in de periode 1983-1986. Hij legde met zijn camera alle 59 S-Bahnstations in voormalig West-Berlijn vast, waarbij hij steeds dezelfde formule hanteerde: één foto van de stationsingang en één foto van het verlaten perron.

Lees meer