Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en je ontvangt maximaal 6x per jaar nieuws, tips en leuke aanbiedingen per e-mail. Op inschrijven voor deze nieuwsbrief is ons privacystatement van toepassing.
Een interne cultuurcoördinator is meestal een leerkracht of directeur op een school met een aantal speciale taken. Tijdens een ICC-cursus heb je samen met team en directie een cultuurbeleidsplan opgesteld waarin de gezamenlijke visie op kunst en cultuur staat beschreven. Je zorgt ervoor dat het plan uitgevoerd en steeds geactualiseerd wordt.
Als ICC-er beschik je over kennis van cultuuronderwijs, de kwaliteit ervan en weet je wie in de culturele omgeving van de school kunnen bijdragen aan de verwerkelijking van de visie van de school. Je bent ook in staat om (financiële) afspraken met cultuuraanbieders te maken, en om daarbij de belangen van de school voorop te stellen. Je bent dus het centrale aanspreekpunt in en om de school voor cultuuronderwijs.
Hoe jouw rol als ICC-er precies ingevuld wordt, kan verschillen. Belangrijk is dat je met team en directie heldere afspraken maakt over jouw taken.
ICC cursus
Door het volgen van de ICC-cursus wordt je ICC-er. Flevolandse scholen kunnen de cursus volgen bij FleCk. Scholen in Almere kunnen terecht bij Collage-Almere. Sinds oktober 2015 is de ICC-cursus een erkende opleiding. Het succesvol afronden levert 50 registeruren op.
ICC-er in Flevoland
Als gecertificeerd ICC-er wordt je opgenomen in het Flevolands ICC-netwerk, dat onderhouden wordt door FleCk. Je wordt op de hoogte gehouden van alle actuele ontwikkelingen die belangrijk zijn voor jou als ICC-er en voor cultuuronderwijs op school. Daarnaast organiseert FleCk bijeenkomsten voor ICC-ers waarin je je kennis kunt opfrissen of vergroten en kunt netwerken met collega ICC-ers en andere relevante partijen.
Landelijk netwerk
Dankzij het ICC-certificaat maak je automatisch ook deel uit van het landelijke ICC-netwerk dat door het LKCA onderhouden wordt.
Een interne cultuurcoördinator is meestal een leerkracht of directeur op een school met een aantal speciale taken. Tijdens een ICC-cursus heb je samen met team en directie een cultuurbeleidsplan opgesteld waarin de gezamenlijke visie op kunst en cultuur staat beschreven. Je zorgt ervoor dat het plan uitgevoerd en steeds geactualiseerd wordt. Als ICC-er beschik je over kennis van cultuuronderwijs, de kwaliteit ervan en weet je wie in de culturele omgeving van de school kunnen bijdragen aan de verwerkelijking van de visie van de school. Je bent ook in staat om (financiële) afspraken met cultuuraanbieders te maken, en om daarbij de belangen van de school voorop te stellen. Je bent dus het centrale aanspreekpunt in en om de school voor cultuuronderwijs. Hoe jouw rol als ICC-er precies ingevuld wordt, kan verschillen. Belangrijk is dat je met team en directie heldere afspraken maakt over jouw taken. ICC cursus Door het volgen van de ICC-cursus wordt je ICC-er. Flevolandse scholen kunnen de cursus volgen bij FleCk. Scholen in Almere kunnen terecht bij Collage-Almere. Sinds oktober 2015 is de ICC-cursus een erkende opleiding. Het succesvol afronden levert 50 registeruren op. ICC-er in Flevoland Als gecertificeerd ICC-er wordt je opgenomen in het Flevolands ICC-netwerk, dat onderhouden wordt door FleCk. Je wordt op de hoogte gehouden van alle actuele ontwikkelingen die belangrijk zijn voor jou als ICC-er en voor cultuuronderwijs op school. Daarnaast organiseert FleCk bijeenkomsten voor ICC-ers waarin je je kennis kunt opfrissen of vergroten en kunt netwerken met collega ICC-ers en andere relevante partijen. Landelijk netwerk Dankzij het ICC-certificaat maak je automatisch ook deel uit van het landelijke ICC-netwerk dat door het LKCA onderhouden wordt.
20 feb 2023 | 'Leve Amsterdam', 'Nederland vrij!':aanwinsten over de Februaristaking in het Verzetsmuseum |
Rondom de jaarlijkse herdenking van de Februaristaking op 25 februari presenteert het Verzetsmuseum recente aanwinsten die onbekende aspecten van de staking belichten. Zij zijn van 23 februari t/m 23 maart 2023 te bekijken in een compacte presentatie in het museum. Effecten tot in Noord-Brabant |
Lees verder |
13 feb 2023 | 75 jaar Zuiderzeemuseum, één groot FEEST! |
In 1932 maakte de Afsluitdijk een einde aan de Zuiderzee; het IJsselmeer ontstond. De mensen in het aanliggende gebied richtten zich noodgedwongen op nieuwe manieren van leven; de visserij en visserijtradities stonden niet langer centraal. Om de herinneringen aan de verdwijnende Zuiderzeecultuur levend te houden, is het Zuiderzeemuseum opgericht. In 1948 – nu 75 jaar geleden – werd in Enkhuizen een start gemaakt met dit nieuwe rijksmuseum. 75 jaar Zuiderzeemuseum… dát moet gevierd worden en daarom pakt het museum uit. |
Lees verder |
13 feb 2023 | Beatbox meets klassiek slagwerk |
Op zondag 26 februari 2023 gaat de nieuwe productie Superball, Lollipop & Mr. Classic (8+) van Oorkaan en Slagwerk Den Haag in première in Amare (Den Haag). Oorkaan en Slagwerk Den Haag werken voor deze voorstelling samen met Vice Beatbox wereldkampioen B-Art. De regie is in handen van Cornelia Voglmayr. “Beatbox meets klassiek slagwerk” voor een avontuurlijk, theatraal concert met weinig woorden, aanstekelijk slagwerk en veel humor. |
Lees verder |
07 feb 2023 | Gong en de vier neuzen (5+) beleeft première in Muziekgebouw aan 't IJ |
Zondag 12 februari 2023 beleeft “Gong en de vier neuzen” zijn première in Het Muziekgebouw aan ‘t IJ in Amsterdam. De regie is in handen van Yorick Stam. Dit theatrale concert met het Oorkaan Ensemble biedt een buitengewone visuele luisterbeleving voor de hele familie, waarbij iedere concertbezoeker wordt meegenomen in de kleurrijke wereld van Indonesische klanken en gamelan. Theatrale elementen, humor en prachtige muziek maken deze concertbeleving voor iedereen van 5 jaar en ouder aantrekkelijk. En “Language no Problem,” want de enige taal die er klinkt, is de muziek. |
Lees verder |
24 jan 2023 | NBE viert de stad Napels in Napolitana |
Met legende Peppe Barra Het Nederlands Blazers Ensemble viert de stad Napels in Napolitana Met levende legende Peppe Barra In de nieuwe voorstelling Napolitana waant het NBE zich in het bruisende Napels, havenstad van een overweldigende schoonheid aan de Middellandse Zee. Aan de voet van de Vesuvius bruist het al eeuwenlang van emotie, familie, en vooral muziek! Muziek van de grote maestro’s die Napels heeft voortgebracht, Domenico Scarlatti en Giovanni Pergolesi. En muziek van de straat en van de kroeg: te gast is levende legende Peppe Barra (1944, Rome) die als geen ander Napolitaanse volksmuziek zingt, vol drama en humor. |
Lees verder |
23 jan 2023 | Scapino Ballet: Griekse mystiek en Siciliaanse passie in Two Tales |
Scapino Ballet Rotterdam presenteert op 6 april in Theater Rotterdam de première van de voorstelling Two Tales, in samenwerking met het Rotterdams choreografenconcours RIDCC. In Two Tales vertellen opkomende dansmakers uit Griekenland en Italië verhalen over Griekse mystiek en Siciliaanse tradities. Scapino is partner van het eerste uur van RIDCC dat jaarlijks de grootste dansprijs ter wereld uitreikt, de XL Productie Award t.w.v. 100.000 euro. Voor het eerst presenteren de winnaars van twee edities, choreografen Erika Maria Silgoner en het duo Danae & Dionysios, hun nieuwe dansstukken bij Scapino. Het mystieke Free at last van het Griekse choreografenduo Danae & Dionysios is geïnspireerd op een bekende mythe over de Griekse onafhankelijkheidsstrijd. Een groep vrouwen danst als teken van verzet hun laatste dans op de rand van een klif. |
Lees verder |
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en je ontvangt maximaal 6x per jaar nieuws, tips en leuke aanbiedingen per e-mail. Op inschrijven voor deze nieuwsbrief is ons privacystatement van toepassing.