Film, Multimedia

ARTtube.nl – bron van inspiratie en informatie voor kunst- en cultuurlessen.

ARTtube is het online videokanaal van musea uit Nederland en België.

ARTtube biedt mooie video’s om te gebruiken in het kunst- en cultuuronderwijs.
Voor docenten kunnen de video’s bij actuele tentoonstellingen en collectiestukken een goede voorbereiding zijn op museumbezoek met de klas. Kijk op de homepage of de partnerpagina’s voor het actuele aanbod aan video’s, of zoek via de zoekfunctie op onderwerp of kunstenaar.

Een aantal video’s zijn heel geschikt om met kinderen te kijken in de les. Kijk bijvoorbeeld de video’s met papegaai Paolo bij het Taal- en Rekenprogramma van Museum Boijmans Van Beuningen, de ‘Pindakaaspost: Kids <3 Pindakaas’ waarin kinderen vragen stellen bij de Pindaklaasvloer van Wim T. Schippers in Museum Boijmans Van Beuningen, of de video’s over Matisse en Roy Lichtenstein in de serie ‘Between Kids and Art’ van het Stedelijk Museum. Een laagdrempelige manier om uw leerlingen kennis te laten maken met kunst en het museum.

 

LEREN MET BEELD EN GELUID

Radio en televisie: ​het zijn spannende, magische media. Vensters op de wereld en spiegels tegelijkertijd. Ze verwonderen, informeren, schokken, vermaken, ontroeren, betoveren of ‘onttoveren’… En dat allemaal tegelijkertijd, altijd en overal, voor jong en oud.

Beeld en Geluid op het Media Park in Hilversum verzamelt en beheert audiovisueel materiaal uit heden en verleden, en zorgt ervoor dat zo veel mogelijk mensen kunnen kijken naar en leren van dit cultuurhistorisch erfgoed, zowel nu als in de toekomst.

​​M​ET DE KLAS NAAR BEELD EN GELUID
Je bezoekt Beeld en Geluid al vanaf €5,50 ​p​er leerling. Laat hen de spannende wereld van de radio en televisie zelf ontdekken! Ze krijgen een kijkje achter de schermen, presenteren zelf het nieuws, maken een radioprogramma​, ​ontmoeten tv-professionals en staan op het podium als een echte ster. Een combinatie van programma’s maakt dit leuke én leerzame uitje compleet. Graag tot ziens bij Beeld en Geluid!

 

In het Kinderboekenmuseum maken kinderen spelenderwijs kennis met jeugdliteratuur.

Leren, beleven en doen staan bij een museumbezoek centraal. Alle tentoonstellingen en workshops van het museum stimuleren de eigen fantasie en wakkeren plezier in lezen aan.

Naast rondleidingen voor diverse doelgroepen verzorgt het museum ook museumlessen voor het primair- en voortgezet onderwijs. Klik hier voor een overzicht of download de educatiefolder met het volledige lesprogramma. De lessen zijn behalve leerzaam ook spannend en verrassend. Niet alleen voor leerlingen, maar zeker ook voor docenten!