Festival De’Bardi bij Museumpark Orientalis

Festival De’Bardi bij Museumpark Orientalis - luister en verwonder je

Museumpark Orientalis en internationaal gerenommeerd muziekensemble Camerata De’Bardi organiseren samen een reeks inspirerende concerten in bijzondere museale setting. Donderdag 16 juni, zaterdag 18 juni en dinsdag 21 juni staan Verdi’s meesterwerk Rigoletto, verschillende stukken van Mozart en een symfonisch concert op de agenda bij het museumpark.

Tijdens Festival De’Bardi presenteert het muziekensemble opera en verwante kunstvormen op een speelse en vernieuwende manier aan een breed publiek. Kunstenaars van over de hele wereld en vanuit alle disciplines komen samen en ontwikkelen nieuwe vormen van interdisciplinair muziektheater.

Donderdag 16 juni om 19:30 uur kun je de première van Verdi’s opera Rigoletto bijwonen; één van de meest iconische titels aller tijden en daarom ook de “Star Wars” onder de opera’s genoemd. In deze psychedelische enscenering verblindt de hoofdpersoon zichzelf in zijn verdriet om het verlies van zijn dochter. Op het podium ontstaan twee droomachtige dimensies, met twee versies van Rigoletto.

Zaterdag 18 juni staat de avond vanaf 20:00 uur in het teken van Mozart. De avond begint met klarinetconcert K622 en fluitconcert K314. Na de pauze staan vioolconcert nummer 4 en symfonie nr. 25 op het programma.

Ook dinsdag 21 juni 20:00 uur belooft het programma veel goeds. Het ensemble speelt dan een aantal klassieke topstukken; van Brahms Vioolconcert op. 77 tot Stravinsky’s Pulcinella Suite en alles daartussen in.

De samenwerking met Museumpark Orientalis is passend. Het museumpark slaat nieuwe wegen in en maakt dit steeds meer tastbaar voor haar publiek. Museumpark Orientalis wil een ontmoetingsplek zijn voor religie en levensbeschouwing. Een eigentijds pelgrimsoord voor -bijvoorbeeld - de individuele bezoeker met een eigen zoektocht, voor de cultuurmaker die reflectie en bezinning wil stimuleren, voor de docent die leerlingen onderwijs wil laten beleven, voor mensen die willen verdiepen waar ze wel en niet in geloven, voor allen die inspiratie willen vanuit verschillende mens- en wereldbeelden. Kunst en muziek kunnen daarbij een belangrijke rol spelen.

Meer informatie en de mogelijkheid tot aanmelden is te vinden op www.museumparkorientalis.nl. Gratis toegang met Museumkaart.