Digitaal naar het Zuiderzeemuseum

Digitaal naar het Zuiderzeemuseum

In februari van dit jaar opende het Zuiderzeemuseum in Enkhuizen de nieuwe permanente tentoonstelling Zee vol verhalen. Kinderen van 4 t/m 12 jaar gaan in de tentoonstelling op pad met Marretje de Meeuw. Zij vliegt over het voormalige Zuiderzeegebied en vertelt alles over het leven van de bewoners rondom de Zuiderzee.

De sluiting van de scholen in het voorjaar inspireerde het museum om de tentoonstelling gelijk te digitaliseren, zodat iedereen Zee vol verhalen online kan ervaren in een prachtige 360-graden-VR-tour.

Speciaal voor de 360-graden-tour zijn opdrachten uit de kinderlijn vertaald naar digitale varianten en zijn er voor alle niveaus laagdrempelige extra doe-activiteiten ontwikkeld, zodat kinderen ook thuis of in de klas aan de slag kunnen met Marretje. Ook de audiotour van Marretjes vriend Berend is terug te vinden in de online tentoonstelling. Dit tienjarige jongetje woont met zijn vier broertjes en zusjes aan de Zuiderzee en vertelt hoe kinderen honderd jaar geleden leefden. Want uiteindelijk draait de tentoonstelling daar om, de verhalen van de Zuiderzee en haar bewoners.

De komende periode zal het Zuiderzeemuseum het aanbod verder ontwikkelen en meer activiteiten toevoegen om nog beter aan te sluiten bij het curriculum en de diverse educatieve programma’s.

De tour is vanaf oktober te zien op musea360.nl/Zuiderzeemuseum.
Kijk voor alle activiteiten voor thuis of in de klas op zuiderzeemuseum.nl/educatie.