De Gladiatoren komen in Museumpark Orientalis!

Museumpark Orientalis
Gladiatoren, wie kent ze niet? Deze arenagevechten waren onder de Romeinen mateloos populair.
Komend Hemelvaartweekend kun je deze spannende gevechten met eigen ogen komen bekijken in Museumpark Orientalis. Zeven groepen uit Nederland, Duitsland, België en Kroatië zullen hun kamp opslaan in de Romeinse straat en hier een lang weekend als gladiator leven. Stap de Romeinse Straat in en je bevindt je in de wereld van de gladiatoren; ze leggen de laatste hand aan hun uitrusting, koken, brengen offers om de goden gunstig te stemmen en oefenen met vechten.
 
Op vrijdag en zaterdag wordt er door de groepen hard getraind, want gladiatoren moesten trainen als topsporters om roem en vrijheid te verkrijgen. Maar ook kun je zelf meedoen en in de rol van gladiator stappen, want op zaterdag 2 juni komt er een echte legionair langs, een Romeinse soldaat. Hij leert de kinderen hoe zij zelf een legionair kunnen worden. Ze leren marcheren, verdedigen en vechten en kunnen zelfs een diploma winnen.
Op zondag 2 juni is er ook vanalles te beleven in het park. Na hard te hebben getraind, zullen de groepen het dan eindelijk tegen elkaar opnemen in een spectaculair gladiatorgevecht. De show begint om 12.30 uur in de woestijn. Daarnaast is er in de Karavanserai een markt met verschillende oude ambachten. Zij zullen gaan houtsnijden, leerbewerken, voedsel roken en kruiden verwerken. Voor liefhebbers van textiel is er ook veel te zien, zoals demonstraties in naaldbinden, kaartweven en borduren. Voor de kinderen zijn er workshops vilten en kunnen ze hun eigen springtouw draaien.
 
De tijden van de soldatentraining en de rest van het programma kun je vinden op museumparkorientalis.nl.