Coronaproof en online aanbod - nu te boeken

Playback3

De Grote (online) Sprong ;ouder-kind avond voor gezinnen met 7e & 8e groepers

Voor zowel kinderen als hun ouders verandert er veel als ze naar de middelbare school gaan. Je begint net een beetje puber te worden en dan ga je ook nog eens je vertrouwde basisschool verlaten. Je kind is niet meer de oudste, maar de jongste. En op zoek naar houvast, nieuwe vrienden en zijn identiteit. Een behoorlijk grote sprong, zeker nu kinderen de middelbare school van hun keuze alleen maar via online open dagen hebben leren kennen. De Grote Sprong is een voorstelling voor zowel ouders als kinderen en we bieden deze nu ook online aan. Zodat je kind, ook in corona-tijd, moedig dit nieuwe avontuur aan kan gaan.

Terugblik: online ouderavond Onder Invloed

Op 10 maart hebben we in Montfoort een online ouderavond gespeeld. Onder Invloed houdt ouders een spiegel voor aan de hand van herkenbare scènes aan de keukentafel. Hoe ga je constructief in gesprek met je puber over drank en drugs? En hoe coach je hem/haar in het helpen van vrienden? Tijdens de online ouderavond - die in samenwerking met de gemeente Montfoort en Montfoort Vitaal tot stand is gekomen - konden ouders via een chat meedenken over hoe je zulke gesprekken voert.

Onder Invloed online is nu te boeken, net zo herkenbaar en interactief als je van ons gewend bent.

Alles Goed: nu met lesmateriaal

Ons mentaal welbevinden is het afgelopen jaar flink op de proef gesteld. De coronacrisis heeft de wereld van jongeren even helemaal op zijn kop gezet. En het aanpassingsvermogen wordt nog steeds aangesproken. We spelen onze coronaproof voorstelling Alles Goed op scholen en we gaan daarbij in gesprek met jongeren over hoe het is om in een dip te zitten en hoe je elkaar hierbij helpt. Bij deze voorstelling hebben we nieuw lesmateriaal ontwikkeld. Daarmee kunnen docenten voorafgaand aan de voorstelling en erna aan de slag met de mentale gezondheid van de leerlingen. Via praktische en creatieve opdrachten vergroten we de impact van onze voorstelling en bieden we docenten handvatten om het uiten van gevoelens te integreren in de leeromgeving.

Het lesmateriaal is tot stand gekomen dankzij een bijdrage van Stichting Kinderpostzegels.

Monologen Rijk en Like

Innemend en interactief theater gewoon vanuit het klaslokaal of in de online leeromgeving. We hebben onze jongerenvoorstellingen Rijk en Like in het najaar omgezet naar monologen en ze zijn nu ook online te boeken. Hoe dit werkt? Net als de online lessen die de leerlingen van hun docenten krijgen. Rijk vertelt het verhaal van Jaimie die zich schaamt omdat ze door de scheiding van haar ouders plotseling minder geld heeft en in een flatje moet wonen. Ze is bang haar vriendinnen te verliezen en durft niet eerlijk te zijn over de scheiding en haar nieuwe woning. Wanneer ze Sarah ontmoet krijgt ze nieuwe inzichten over geld, imago en vriendschap. In Like maak je kennis met Mila die hulp nodig heeft om voor haar beste vriendin Zoë op te komen. Zoë wordt buitengesloten en stelselmatig gepest. Mila weet niet wat ze moet doen om haar vriendin te helpen. Samen met de leerlingen uit de klas onderzoekt Mila hoe je voor iemand kunt opkomen. De monologen kunnen zowel in de klas als online worden gespeeld. In het lokaal kan de anderhalve meter afstand van leerlingen en docent door het kleine speelvlak goed worden gehandhaafd. De monologen worden gevolgd door een interactief nagesprek met de actrice.

PlayBack bij jou op school!

Interesse in één van onze voorstellingen of ouderavonden? We plannen graag vooruit, boekingen voor het nieuwe schooljaar kunnen nu al gedaan worden. Neem contact op met annefleur@tgplayback.nl of 030-2027024.