André Kuipers verrast 15.000ste bezoeker van ‘Missie in het Museum’ bij Space Expo

Missie in het Museum
Vandaag beleefde Noa Vonk (10 jaar) uit Noordwijk een geweldig moment. Terwijl Noa met haar familie in de rij stond bij ruimtevaartmuseum Space Expo kwam ineens astronaut André Kuipers tevoorschijn om haar te verrassen met een cadeau. Dit omdat Noa de 15.000ste bezoeker is van ‘Missie in het Museum’.
 
Museum Space Expo in Noordwijk heropende na de lockdown in juli opnieuw haar deuren met een nieuwe COVID-19 proof museumbeleving: ‘Missie in het Museum’. Het team van Space Academy, bestaande uit astronaut André Kuipers en wetenschapsjournalist Sander Koenen, neemt bezoekers mee op een virtuele missie langs de bijzondere pronkstukken van het museum.
 
Barbara Hoppel, algemeen directeur van Space Expo, is blij dat zoveel bezoekers de weg naar Space Expo weer weten te vinden. “Toen ons museum in juli heropende, wisten we nog niet wat we konden verwachten. Deze zomer vieren veel mensen vakantie in eigen land en dus worden er leuke uitstapjes gepland. Space Expo is momenteel erg populair. Er gebeurt veel in de ruimte en de ruimtevaart. Bij Space Expo kom je er van alles over te weten. Wij zijn trots dat we met het programma ‘Missie in het Museum’ onze bezoekers een veilig en boeiend bezoek bieden. Kinderen worden actief betrokken met speciale opdrachten en interessante experimenten. Na afloop ontvangen zij een door André Kuipers ondertekend astronautendiploma en een stoere missiepatch.”
 
André Kuipers: “Heel veel mensen zijn geïnteresseerd in de ruimte. Ik ontmoet ook vaak kinderen die astronaut willen worden. Het is daarom ontzettend leuk om bezoekers via ‘Missie in het Museum’ in Space Expo te vertellen hoe het is om te leven als een astronaut en wat we allemaal doen met ruimtevaart. Zo stomen we de nieuwe generatie alvast een beetje klaar voor de interessante ruimtereizen die eraan zitten te komen. Want met alle ontwikkelingen in de ruimtevaart staat ons komende jaren heel wat te wachten.”