Amersfoorters tonen hun creativiteit met uitzicht uit hun raam

Amersfoort foto

Tijdens de lockdownperiode, waarin iedereen in Nederland noodgedwongen veel thuiszat, daagde Museum Flehite inwoners van Amersfoort uit om hun eigen uitzicht vast te leggen in een kunstwerk. Dat leverde ruim 140 reacties op. Foto's, schilderijen, etsen, objecten, knipsels, lino's, tekeningen, een breed scala aan creatieve weergaven van Amersfoortse uitzichten stroomden binnen bij het museum. Alle inzendingen werden geplaatst op de website museumflehite.nl. Een selectie uit al deze bijdragen is vanaf vrijdag 24 september te zien in het museum.

De oproep van Museum Flehite heeft geleid tot enthousiaste reacties uit alle wijken van Amersfoort. Van jong tot oud doet mee: de jongste deelnemer is 5, de oudste 90. Verrassend is ook de grote variëteit in materiaalgebruik, technieken en stijlen. Fabian Hoekstra bijvoorbeeld, tekende zijn uitzicht op het centraal station van Amersfoort met houtskool en Theo Geurtsen schilderde de Aegtenkapel in olieverf. Marga Lagrand maakte een werkstuk van textiel en Elise van Schaik leverde een ets in. Bijzonder zijn ook de geglazuurde tegels die de cliënten en begeleiders van dagbesteding De Elleboog maakten.

Een jury uit alle geledingen van het museum (van directeur tot schoonmaakster) selecteerde de interessantste werken voor tentoonstelling Uit je raam. De expositie is te zien t/m 21 november.