3 cd-releases in september voor Amsterdam Sinfonietta

Deze maand komen drie nieuwe cd’s uit waar Amsterdam Sinfonietta op te horen is. 13 september lanceert Harriet Krijgh een cd met werken van Vivaldi, waaronder vijf celloconcerten die ze eerder dit jaar met Amsterdam Sinfonietta opnam. Een vioolsolopartij is ook weggelegd voor Candida Thompson, artistiek leider van het orkest. 26 september 2019 presenteert Amsterdam Sinfonietta zijn nieuwste cd ‘Tchaikovsky Arensky’. En van Lucas en Arthur Jussen verschijnt op 27 september een cd met onder meer twee Concerten voor twee klavieren en strijkorkest van J.S. Bach.

‘Tchaikovsky Arensky’ is de nieuwste cd bij het label Channel Classics en bevat naast Tsjaikovski’s Serenade voor strijkers een nieuw voltooide kamersymfonie op basis van het strijkkwartet nr. 2 van Anton Arensky. Hij bewerkte zelf al het tweede deel voor strijkorkest, tot de bekende Variations on a theme by Tchaikovsky’. De orkestversie van de hoekdelen is geschreven door Marijn van Prooijen. Het format van ‘Tchaikovsky Arensky’ ligt in lijn met vorige succesalbums van Amsterdam Sinfonietta, zoals ‘Shostakovich Weinberg’, ‘Brahms Schönberg’, ‘Beethoven Walton’ en vorig jaar ‘Bartók Brahms’.

In het aankomende seizoen speelt Amsterdam Sinfonietta ook cd-releasetours met zowel Harriet Krijgh als de Jussens. Beide cd’s verschijnen bij het label Deutsche Grammophon. De ‘Concerti Vivaldi’ met Harriet Krijgh zijn eind oktober al te horen. In april 2020 reizen het orkest en Lucas en Arthur Jussen door Duitsland, Polen en Nederland met het programma ‘Jussens by Night’.

Vivaldi

release: 13 september

Celloconcert in F, RV 412

Celloconcert in c, RV 401

Largo; uit Sonate in c, RV 83

Concert voor viool en cello in Bes, RV 547

Celloconcert in Bes, RV 423

Concert voor twee cello’s in g, RV 531

Cum Dederit; uit Nisi Dominus, RV 608

Tchaikovsky Arensky

release: 26 september

Serenade voor strijkers - Tsjaikovski

Kamersymfonie, opus 35 - Arenski

 

Bach

release: 27 september

Concert voor twee klavieren in C, BWV 1061

Concert voor twee klavieren in c, BWV 1060

Aus tiefer Not schrei ich zu dir, BWV 687

Nun komm, der Heiden Heiland, BWV 599

O Lamm Gottes unschuldig, BWV Deest

Gottes Zeit ist die allerbeste Zeit; uit Actus Tragicus, BWV 106

Schafe können sicher weiden; uit BWV 208

Jesus bleibet meine Freude; uit BWV 147